Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 111

Wątek: Nokia 808 Pure View

Bywalec Awatar MaciejDlugosz
    Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

Kolejne sample, tym razem bez super-mocnego-światła gdzie byłyby uwypuklone soczyste kolory. Na ISO 166 pojawiają się delikatne fioletowo-zielone zafarby. Jak na telefon z mikro-obiektywem i mikro-sensorem jest całkiem nieźle! Jestem bardzo ciekaw jak wygląda obraz na ISO 1600? Jak mocno blaknie wtedy kolor, jak mocno rozmazywane są szczegóły.

http://thehandheldblog.com/2012/03/0...amera-samples/ ---> źródło, tam są fotki w pełnej 38 lub 33 MPix rozdzielczości

Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciejDlugosz Zobacz posta
    Jak na telefon z mikro-obiektywem i mikro-sensorem jest całkiem nieźle! -
    .. nie bardzo rozumiem. ten telefon ma najwiekszą matrycę z telefonów.
    ma wiekszą matrycę od wiekszości kompaktów!
    może miałeś coś innego na myśli?
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
    .. nie bardzo rozumiem. ten telefon ma najwiekszą matrycę z telefonów.
    ma wiekszą matrycę od wiekszości kompaktów!
    może miałeś coś innego na myśli?
    Bo tutaj (forum fotografów) odnośnikiem do wszystkiego jest "fulfrejm":

A Nokia 808 ma sensor wielkości zbliżonej do Nikona 1/CX. A i tak robi dobre zdjęcia
    Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PeterMac Zobacz posta
    Takze jak nie masz pojecia i styczności z urządzeniem to proszę Cię nie piernicz głupot i nie ściemniaj innych swoją nie wiedzą.
    Ojojoj..... bardzo proszę nie zaostrzać w ten sposób dyskusji, bo będziemy zmuszeni użyć środków przymusu bezpośredniego :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

teraz rozumiem i zwracam honor.
    choć ja osobiście nie porównuję wszystkiego do FF.
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
    teraz rozumiem i zwracam honor.
    choć ja osobiście nie porównuję wszystkiego do FF.
    A ja zrobię teraz porównanie na niekorzyść FF. Mam fulfrejm do pracy ale przyznam bez bicia że wiele ciekawych (spontanicznych) ujęć zrobiłem ... telefonem komórkowym! Ceglasty fulfrejm ciąży, zdradza nasze zamiary fotografowania. Nie chce się nosić takiego sprzętu dzień w dzień! Plus zero dyskrecji - ludzie postronni/ fotografowani są stremowani obecnością takiej cegły. Gdy fotografuje się przedmioty/ naturę martwą to problem stresowania ludzi mamy z głowy. A taki telefon... mieści się w kieszeni, mam go non stop przy sobie, nie czuć że ciąży. Wyciągamy go dopiero do zdjęcia. Jest stosunkowo dyskretny bo mały rozmiar nie zdradza jego dużych możliwości. Szybkość uruchamiania się aparatu w tej Nokii 808 jest całkiem niezła! W przypadku spontanicznych zdjęć ta szybkość uruchamiania się zadecyduje o tym czy zdążymy uchwycić sytuację czy nie. Jest dobrze:

http://www.youtube.com/watch?v=SDp8G...be&hd=1&t=1m1s ---> trochę chaotyczne to wideo, ale chodzi mi głównie o fragment z uruchamianiem się aparatu, wyostrzeniem i zrobieniem zdjęcia. Błyskawiczny ten sprzęt!
    Ostatnio edytowane przez MaciejDlugosz ; 04-03-2012 o 00:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ojojoj..... bardzo proszę nie zaostrzać w ten sposób dyskusji, bo będziemy zmuszeni użyć środków przymusu bezpośredniego :cool:.
    Przepraszam ze sie troszke uniosłem

Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

"Już teraz fiński producent zapowiedział, że 41-megapikselowe matryce wraz z całym niezbędnym zapleczem trafią do innych modeli Nokii"

http://www.fotomaniak.pl/50743/nokia-808-recenzja/ ---> źródło informacji

Zablokowany

Domyślnie

Nie rozumiem tych wiecznych krytykantow i malkontentow. Maja problem ze soba albo od dawna nie mieli zadnej panny. Ja juz za czasow k750i robilem porzadne zdjecia w dobry swietle i drukowalem sobie na 10x15 i efekt byl przyzwoity. 808 to potwor fotografii w swiecie smartfonow ktory owszem ma swoje ograniczenia ale bez przesady. dajcie juz sobie na wstrzymanie. nikt nie kaze wam robic zdjec panoram ani profesjonalnych fotek do czasopism. aparat w telefonie ma pomoc w uchwyceniu chwili. ile jest na youtube filmow nagranych telefonami itp. bez przesady.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A kolega nindustrialny zarejestrował się tylko po to, by nam się pochwalić jak niskie ma wymagania w stosunku do jakości zdjęć?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów