No to luks w sobote wybieram sie na zakupy pewno do fripersa wiec dam znać co poczyniłem. Dzięuję koledzy za miła pomoc.
No to luks w sobote wybieram sie na zakupy pewno do fripersa wiec dam znać co poczyniłem. Dzięuję koledzy za miła pomoc.
właśnie testowałam dwie takie lampy [Yongnuo] fajnie to razem współpracuje, nie ma problemów z wyzwalaniem z kilku metrów z za pleców nawet.
A to ja się w takim razie zapytam czy ten softbox w kościele też nie lepszy od parasolek? (chociaż tam raczej nie wieje![]()
Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson
Pamiętaj o tym że ma ci sie to zwrócić - rozsądny wydatek w stosunku do ew, zarobków
regulamin pkt. 8
Trochę odgrzewam oryginalny post ale 5dII i 35/1.4 i Ty chcesz błyskać w kościele? Litościii( Zupełnie zbędne a rozpraszasz wszystkich dookoła spawarką ...
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Błyskać jak błyskać, można to zrobić mądrze, albo nie .
regulamin pkt. 8
ja też preferuję światło zastane nawet na sporym ISO... ale są takie ciemne kościoły i takie sytuacje, kiedy trochę światło ratuje dupę, chociaż sama z softboxem chyba bym do kościoła nie wchodziła akurat, bardziej mnie interesuje kwestia jeśli już fotografować jakąś grupę w trudniejszych warunkach z lampy ze statywu to czym to. Właśnie mi się zdawało, że softbox, więc dzięki za potwierdzenie![]()
Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson
Ja ostatnio znalazłem przypadkiem tani modyfikator światłachciałem zrobić zdjęcie w małym pomieszczeniu i duża parasolka nijak nie chciała się zmieścić nie mówiąc o statywie... wykorzystałem okrągłą papierową lampę z Ikea . Sprawdziła się znakomicie
Ale to tak na marginesie :P
o wow, można i tak![]()