Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Pierwsze kroki z oświetleniem.

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

No to luks w sobote wybieram sie na zakupy pewno do fripersa wiec dam znać co poczyniłem. Dzięuję koledzy za miła pomoc.

Coś już napisał Awatar skylight

Domyślnie

właśnie testowałam dwie takie lampy [Yongnuo] fajnie to razem współpracuje, nie ma problemów z wyzwalaniem z kilku metrów z za pleców nawet.

A to ja się w takim razie zapytam czy ten softbox w kościele też nie lepszy od parasolek? (chociaż tam raczej nie wieje
    Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson

Domyślnie

Pamiętaj o tym że ma ci sie to zwrócić - rozsądny wydatek w stosunku do ew, zarobków
    regulamin pkt. 8

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skylight Zobacz posta
    A to ja się w takim razie zapytam czy ten softbox w kościele też nie lepszy od parasolek? (chociaż tam raczej nie wieje
    Może i nie wieje, ale soft zawsze da ładniejsze światło od parasolki...

...Matke oszukasz, Ojca oszukasz... Ale fizyki nie oszukasz

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Trochę odgrzewam oryginalny post ale 5dII i 35/1.4 i Ty chcesz błyskać w kościele? Litościii ( Zupełnie zbędne a rozpraszasz wszystkich dookoła spawarką ...
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Trochę odgrzewam oryginalny post ale 5dII i 35/1.4 i Ty chcesz błyskać w kościele? Litościii ( Zupełnie zbędne a rozpraszasz wszystkich dookoła spawarką ...
    A to też prawda... Mi w zasadzie 40D z sigmą 30/1.4 spokojnie daje rade w ciemnych miejscach i to nawet na iso800.

Domyślnie

Błyskać jak błyskać, można to zrobić mądrze, albo nie .
    regulamin pkt. 8

Domyślnie

ja też preferuję światło zastane nawet na sporym ISO... ale są takie ciemne kościoły i takie sytuacje, kiedy trochę światło ratuje dupę, chociaż sama z softboxem chyba bym do kościoła nie wchodziła akurat, bardziej mnie interesuje kwestia jeśli już fotografować jakąś grupę w trudniejszych warunkach z lampy ze statywu to czym to. Właśnie mi się zdawało, że softbox, więc dzięki za potwierdzenie
    Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Ja ostatnio znalazłem przypadkiem tani modyfikator światła chciałem zrobić zdjęcie w małym pomieszczeniu i duża parasolka nijak nie chciała się zmieścić nie mówiąc o statywie... wykorzystałem okrągłą papierową lampę z Ikea . Sprawdziła się znakomicie Ale to tak na marginesie :P

Domyślnie

o wow, można i tak

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów