Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: [mastermichal] Błyskanie i nie tylko ;)

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

5 bardzo fajne
    Regulamin pkt 8.

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucas93 Zobacz posta
    Według mnie najważniejsze, że fotografowi się podoba :P
    jeżeli zdjęcia robisz dla siebie i do swojej prywatnej kolekcji do pewnie... ale jeżeli robisz na zlecenie to raczej trzeba się pilnować.
    Canon Eos 550d + Kit 18-55 + Sunpak PF30x
    digart

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastermichal Zobacz posta
    Ale czy by wyszło lepiej to wątpie
    Po co tu wrzucasz zdjęcia i prosisz o opinie skoro są one takie jak chcesz i na dodatek bardzo dobre? W Twoim mniemaniu oczywiście. Każde jest takie jakie miało być pod każdym względem. O czym tu w takim razie dyskutować. Nic tylko wydawaj albumy i rób wystawy
    Marki trzy.

Domyślnie

To czyli jak? Mają być nie takie jakie chcę, mają być nie po mojej myśli i w ogóle takie jak wszystkie tych którzy kurczowo trzymają się zasad fotografii wymyślonych przez kogoś tam kiedyś? Tak w ogóle to gdzie napisałem że moje zdjęcia są bardzo dobre, świetne czy tam znakomite? I po co ten ton wypowiedzi, z którego wynika że ty jestes tym wszechwiedzącym i jedynie ty masz rację? Ponad to wrzucam tu zdjęcia i proszę was o opinię ponieważ chcę się rozwijać i jestem ciekawy zdania innych, zdania które niekoniecznie może się zgadzać z moją tam wizją czy czymś tam ale też wnosi coś nowego do mojego sposobu patrzenia przez obiektyw i proszę cię nie syp tu solą i nie rób złej atmosfery bo to jest zbędne...lepiej skomentuj zdjęcia...a jak coś ci nie pasuje w nich to sensownie zargumentuj tak jak to zrobił kolega Pumba...tak w ogóle to dzięki za rade może kiedyś coś wydam.
    PEACE i Pozdrawiam

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

Ja wszechwiedzący? nie... moje zdjęcia też nie są dobre według mnie... fotografia jest na tyle ciekawym kierunkiem sztuki że możesz robić z nią w sumie co chcesz. Grunt żeby nie patrzeć na foty tylko tak żeby Tobie (jako fotografowi) zdjęcie sie podobało ale i innym. Na 5 akurat nie wydaje mi się że modelce by przeszkodziło to, że jej rękaw ucięto (jeżeli sesja była dla niej i dla Ciebie). Jednak już inny odbiorca, piąty, czy dziesiąty może na ten aspekt zwrócić uwagę...
    napisałeś że chcesz opinie, ponieważ chcesz się rozwijać, więc ja do tego garnka coś dorzuciłem. Będziesz chciał to skorzystasz nie to nie.

pozdrawiam.

P.S
    nie jestem wszechwiedzący tylko już wiele razy dostałem można by rzec, że po łbie za to, że kadr nie taki, przedmiot/model mógł stać inaczej, 2 cegły z całego budynku uciąłem czy nawet za to, że osoba oglądająca ma zły dzień i zwyczajnie chciała jakoś odreagować... Nie miałem w zamiarze tutaj nikogo obrazić/urazić czy nazwijcie to jak chcecie.
    Ostatnio edytowane przez krzysiektm ; 28-02-2012 o 14:59
    digart

Domyślnie

krzysiektm Kolego nie bierz tego absolutnie do siebie bo to nie było w Twoim kierunku...jestem Ci bardzo wdzięczny za opinię i za przekazanie Twojego punktu widzenia odnośnie moich zdjęć...przy następnej okazji zapewne to wykorzystam i mam nadzieję że zdjęcia będą się podobały większej grupce ludzi...i tak w ogóle masz rację że ludzie są tacy że potrafią się przyczepić do byle g...a tylko po to by odreagować bo mają zły dzień.

No i żeby nie było jednego wielkiego offtopu

Zdjęcie nr.
    6.

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

6... to co MASTERMICHAŁ lubi najbardziej... przepalenia na tle jak się masz! ;D twarz modelki to jakby na siłę tam siedziała

Pozdrawiam i zajrzyj do mnie (czy to na forum czy na digarcie)
    digart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiektm Zobacz posta
    6... to co MASTERMICHAŁ lubi najbardziej... przepalenia na tle jak się masz! ;D twarz modelki to jakby na siłę tam siedziała
    Heheh też wydaje mi się jakby tak po chłopsku siedziała...ejj a może masz coś z kalibracją monitora że te przepały tak bardzo są rażące :wink: wiesz używając lampki w pokoju całkowicie białym nie trudno o przepały ale też chciałem uzyskać coś w rodzaju white seamless

7. Tu porcja kolejnych przepałów na oknie i wszędzie indziej

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

eeeeeee Michał... coś się stało ale... niedostrzegłem tutaj "rażącego przepału" poza niebem. ale fotografując w pomieszczeniu o się zdarza... nawet dość często... przynajmniej mi... nie wiem jak reszcie.
    digart

Domyślnie

To może teraz coś z innej beczki:wink:

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów