Jak na moje oko kogoś kto się nie zna to postaram się napisać sam swoje uwagi bo często przydaje się kogoś punkt widzenia. Wiem jak jest sam zaczynam nie znam się nie chce Cię demotywować, po mojemu i dla mnie:
1.Ostrość gdzieś Ci uciekła, starał bym się trochę przykucnąć, przepalone, dobierał bym tak tło aby się model/modelka nie zlewała z tłem raczej.
2.Okno mnie razi jakoś w oczy.
3.Dość sympatyczna, ale chyba też dość trochę przepalona.
4.Ostrość gdzieś ucieka i okno.
To są moje odczucia i uwagi nie koniecznie muszą być poprawne.
Wiesz zalezało mi na tym aby tło było w miare czyste i sterylne ale zarazem nie nudne stąd wybrałem miejsce z oknem, przepały na 3 są ponieważ zależało mi na takim efekcie no i lubię takie zdjęcia...co do ostrości to musze jeszcze z tym potrenować bo na małych przysłonach można nie trafić choć sam nie wiem może to jakiś BF? Na 1 perspektywa jest trochę z góry właśnie też taki chciałem kadr uzyskać...są też kadry z innego poziomu ale ten mi bardziej podchodzi. W każdy bądź razie dzięki za opinię Pumba![]()
Ostatnio edytowane przez mastermichal ; 27-02-2012 o 17:51
czym robisz? 2 chyba najlepsze... aczkolwiek jest sporo przepaleń (głównie okno)
pozdrawiam!
Canon Eos 550d + Kit 18-55 + Sunpak PF30x
digart
5.
krzysiektm robię na razie na C50/1.4
w 5 modelke trochę w prawo przesunąć było można albo pół kroku w prawo mogłeś zrobić...
a Body jakie?
digart
40D
Jakby modelka zrobiła krok w prawo to była by bardziej na środku i kompozycja by mi mniej pasowała ;P
Według mnie najważniejsze, że fotografowi się podoba :P
Jakaś puszka, trzy słoiki i lampka
a tak to masz ucięty fragment koszuli i ręki... poza tym była by z prawej strony zdjęcia bardziej niż po środku. teraz właśnie stoi w centralnej części kadru
Ostatnio edytowane przez krzysiektm ; 27-02-2012 o 18:11
digart
Ale czy by wyszło lepiej to wątpie![]()