Mam ten sam problem z moją 580 EX II czy mogli byście napisać gdzie można zakupić ten tranzystor?
Mam ten sam problem z moją 580 EX II czy mogli byście napisać gdzie można zakupić ten tranzystor?
...
Nie wiem czy można tutaj rzucać linkami, ale podaję nazwę sklepu internetowego jest to TME. Może Google wyrzucą linka jak nie to podam na PM.
Tylko pytanie czy w 580EX II jest taki sam tranzystor jak w 430?
...
Mam ten sam problem w 580EX II, może macie namiary na kogoś kto to zrobiBo u jednego gościa lampa po zmianie palnika leżała 1,5 miesiąca i nic nie dał rady znaleźć a objawy jak wyżej wymienione.
Teoretycznie trzeba tylko wymienić tranzystor, więc mając takowy powinien zrobić to każdy mający trochę pojęcia o elektoronice i używaniu lutownicyPytanie tylko czy w 430 i 580 jest taki sam? Mam ochotę wysłać na Żytnią ale jak mnie skasują 200-300zł + wysyłka to zdecydowanie lepiej najpierw spróbować z tym tranzystorkiem.
Ostatnio edytowane przez Mojlo ; 06-04-2012 o 19:07
...
Moze mam jeszcze za Ciebie ja rozkrecic, kupic i wymienic tranzystor, skrecic, odeslac na wlasny koszt, a na koniec powinienem Ci jeszcze podziekowac, ze moglem Ci naprawic lampe?
Pierwsza zasada: jak nie masz o czyms pojecia to oddaj to do naprawy tym, ktorzy sie na tym znaja*. Bo zrobisz krzywde albo sobie, albo do konca dobijesz lampe...
*to NIE JEST kryptoreklama wlasnych uslug.
Chyba cię trochę poniosło z interpretacją... Zadałem normalne pytanie jak odpowiedź cię tak boli to nie musisz odpisywać z takim sarkazmem bo to niczemu nie służy. Zdaje sobie sprawę z zagrożeń wynikających z grzebania w lampie dlatego spytałem o tutorial z rozkręcenia 580 oraz lokalizację tranzystora. Na elektronice się trochę znam, spytałem o lokalizację by niepotrzebnie nie rozbierać całej lampy. Chciałem tylko sprawdzić czy jest ten sam tranzystor co w 430 aby go zakupić przed oddaniem do naprawy.
...
Zadaj sobie pytanie, czy uzyles choc raz google? Czy przegladnales przed zadaniem pytania forum? Watpie, zarowno w to pierwsze, jak i w to drugie. Bo temat walkowany byl wielokrotnie :]
Znajduje sie na plycie glownej :] - czyli i tak musisz rozebrac prawie cala lampe blyskowa))