Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Canon 430EX działa tylko tryb manual

Domyślnie

Mam ten sam problem z moją 580 EX II czy mogli byście napisać gdzie można zakupić ten tranzystor?
    ...

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Nie wiem czy można tutaj rzucać linkami, ale podaję nazwę sklepu internetowego jest to TME. Może Google wyrzucą linka jak nie to podam na PM.

Domyślnie

Tylko pytanie czy w 580EX II jest taki sam tranzystor jak w 430?
    ...

Domyślnie

Mam ten sam problem w 580EX II, może macie namiary na kogoś kto to zrobi Bo u jednego gościa lampa po zmianie palnika leżała 1,5 miesiąca i nic nie dał rady znaleźć a objawy jak wyżej wymienione.

Domyślnie

Teoretycznie trzeba tylko wymienić tranzystor, więc mając takowy powinien zrobić to każdy mający trochę pojęcia o elektoronice i używaniu lutownicy Pytanie tylko czy w 430 i 580 jest taki sam? Mam ochotę wysłać na Żytnią ale jak mnie skasują 200-300zł + wysyłka to zdecydowanie lepiej najpierw spróbować z tym tranzystorkiem.
    Ostatnio edytowane przez Mojlo ; 06-04-2012 o 19:07
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mojlo Zobacz posta
    Pytanie tylko czy w 430 i 580 jest taki sam?
    Rozkrec lampe i sprawdz... i tak do naprawy bedziesz musial ja rozkrecic :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwek2k Zobacz posta
    Rozkrec lampe i sprawdz... i tak do naprawy bedziesz musial ja rozkrecic :P
    A masz może linka do jakiegoś tutoriala jak rozkręcić 580? I gdzie dokładnie znajduje się ten tranzystor?
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Moze mam jeszcze za Ciebie ja rozkrecic, kupic i wymienic tranzystor, skrecic, odeslac na wlasny koszt, a na koniec powinienem Ci jeszcze podziekowac, ze moglem Ci naprawic lampe?

Pierwsza zasada: jak nie masz o czyms pojecia to oddaj to do naprawy tym, ktorzy sie na tym znaja*. Bo zrobisz krzywde albo sobie, albo do konca dobijesz lampe...

*to NIE JEST kryptoreklama wlasnych uslug.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwek2k Zobacz posta
    Moze mam jeszcze za Ciebie ja rozkrecic, kupic i wymienic tranzystor, skrecic, odeslac na wlasny koszt, a na koniec powinienem Ci jeszcze podziekowac, ze moglem Ci naprawic lampe?

Pierwsza zasada: jak nie masz o czyms pojecia to oddaj to do naprawy tym, ktorzy sie na tym znaja*. Bo zrobisz krzywde albo sobie, albo do konca dobijesz lampe...

*to NIE JEST kryptoreklama wlasnych uslug.
    Chyba cię trochę poniosło z interpretacją... Zadałem normalne pytanie jak odpowiedź cię tak boli to nie musisz odpisywać z takim sarkazmem bo to niczemu nie służy. Zdaje sobie sprawę z zagrożeń wynikających z grzebania w lampie dlatego spytałem o tutorial z rozkręcenia 580 oraz lokalizację tranzystora. Na elektronice się trochę znam, spytałem o lokalizację by niepotrzebnie nie rozbierać całej lampy. Chciałem tylko sprawdzić czy jest ten sam tranzystor co w 430 aby go zakupić przed oddaniem do naprawy.
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Zadałem normalne pytanie jak odpowiedź cię tak boli to nie musisz odpisywać z takim sarkazmem bo to niczemu nie służy.
    Zadaj sobie pytanie, czy uzyles choc raz google? Czy przegladnales przed zadaniem pytania forum? Watpie, zarowno w to pierwsze, jak i w to drugie. Bo temat walkowany byl wielokrotnie :]

Zdaje sobie sprawę z zagrożeń wynikających z grzebania w lampie dlatego spytałem o tutorial z rozkręcenia 580 oraz lokalizację tranzystora. Na elektronice się trochę znam, spytałem o lokalizację by niepotrzebnie nie rozbierać całej lampy.
    Znajduje sie na plycie glownej :] - czyli i tak musisz rozebrac prawie cala lampe blyskowa ))

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów