Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Jak uniknąć kradzieży ?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Ja akurat mam torbę crumplera która nie wygląda na torbę foto - to na pewno plus.
    W przypadku kradzieży "na gaz" równie dobrze możesz wozić sprzęt w czymś co wygląda jak tornister szkolny dziesięciolatka. Zostanie przetrzepany przez złodziei na bank. To nie są kradzieże nastawione na sprzęt fotograficzny przecież...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Okulary z kamerą . Lub co innego co nie będzie korciło złodzieja a nagra jego twarzyczkę (przy akcji na gaz) . Przynajmniej po fakcie wiadomo kogo ścigać.

Szkoda tylko że takiego filmu nie można puścić w tv czy youtube, albo stopklatek rozwiesić jako plakaty bo "ochrona praw bandziora" . eh. Polska ......

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

o ile nie ukradną okularów...

Dopiero zaczyna Awatar Slay33
    Miasto
    Lbn

Domyślnie

Jest jeszcze jeden sposób aby odzyskać skradziony sprzęt-lokalizatory GPS.
    Ja myślałem nad tym aby to zastosować w aucie.
    Nie wiem jak to się sprawdza w praktyce.
    Wystarczy jeden sms i wiesz gdzie twój sprzęt się znajduje.
    Oczywiście to ma swoje wady, ale myślę ze chyba warte zastanowienia.
    I w tym momencie całkiem poważnym pomysłem jest połączenie GPS z GSM (slot na kartę SIM) w korpusie. Oprócz geotagowania zdjęć, moduł GPS będzie wspomagał w lokalizacji sprzętu.
    C40D, T17-50/2.8VC, T70-300/4-5.6USD/VC, Marumi DHG SLP, Metz 58AF2, BC700, Kata3N1-30

photo of dried tomatoes

Coś już napisał Awatar stormur

Domyślnie

No to na 3 stronach przypomnieliscie mi jak jest w Polsce... a juz prawie zapomnialem.
    Dla mnie brzmi jak herezja ( macbooka zostawiam na siedzeniu w pociagu idac zapalic kilka przedzialow, a czasem i wagonow dalej... samochod z torba foto z napisem czerwone -na - czarnym: CANON zostawiam na siedzeniu auta i nigdy nic glupiego nikomu do glowy nie przyszlo. )
    Jedynym rozsadnym rozwiazaniem jest ubezpieczenie. Nie warto narazac ani zycia ani zdrowia dla pieniedzy.
    Polise zawrzec przez brokera. Sprawdzic Warunki Ogolne i Warunki Szczegolowe - jakie ryzyko jest objete ochrona a jakie nie.

Koszt mniejszy ( na rok ) niz 50mm f 1.8II a spokoj - bezcenny.

Ludzie ! bagaznik tylem do lampy/sciany, auto nonstop na oku, paski alarmowe, GPS ?????

Przyjrzyjcie sie tym wypowiedziom " z boku" - to chore przeciez jest ! No bo nikt mi nie wytlumaczy, ze to normalne jest....
    Canon Elinchrom

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

zapomniałeś o ryneczkowej torbie w kratkę
    tak to jest chore :/ niestety :/ tak jak i kraj w którym żyjemy
    gdyby nie było kradzieży sprzętu - ten temat też by nie istniał zapewne

lokalizacja via gps oznacza nadajnik sygnału - a to oznacza zasilanie
    o nadajnikach wielkości ziarenka ryżu zapomnijcie - takowe istnieją tylko w filmach
    (sprawdzone, szukałem rozwiązania zabezpieczającego dzieci kolegi powiedzmy
    o statusie finansowym znacząco odbiegającym od przeciętnego w EU)

Slay33 - zabezpieczenie auta przez GPS jest dobre ale tylko kiedy chcesz je zabezpieczyć przed amatorem... zawodowiec wyłączy lokalizator w dowolnym momencie
    w ciągu sekundy - podpowiedź - zajrzyj na najpopularniejszy w kraju serwis aukcyjny
    i wpisz hasło "zagłuszacz" ...ukryte komórki też nic nie dadzą - zagłuszą je bez najmniejszego problemu

w nawiązaniu do słów przedmówcy - ubezpieczenie to bardzo dobre zabezpieczenie
    spokojnego snu

Domyślnie

Tylko jak jakiś rok temu pytałem o ubezieczenie sprzęyu foto dla osoby fizycznej to coś takiego nie istniało , co do popadania w paranoję to jak by mi zwineli sprzęt to raczej na nowy bym nie miał już :/

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    w nawiązaniu do słów przedmówcy - ubezpieczenie to bardzo dobre zabezpieczenie spokojnego snu
    Poza tą wisienką na torcie rozpaczy, że akurat sprzętu foto nikt (osobie fizycznej) nie ubezpieczy...
    Body, stałki, zoomik

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Witam
    W ubiegłym roku w góry pojechałem z 350d + kit:
    - lekkie (szczególnie ważne gdy chodzisz z plecakiem);
    - stary model (już nie rzuca się tak w oczy);
    - maszyna pancerna - nie chce się jakoś zepsuć, a sprzedać szkoda za takie pieniądze;
    - jak ci skubną to najbardziej karty ze zdjęciami szkoda
    jak dla mnie taki zestaw był wystarczający.
    Lepszy zestaw to bym zostawił do studia lub spacerów - no chyba, że jesteś zawodowcem i jedziesz w góry żeby głównie robić zdjęcia. Jak chcesz wypocząć i czerpać przyjemność z widoków to odpuść sobie ciężki plecak pełen gratów.
    Pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

Kurde, jak uchronic sie przed metoda "na gaz" w pociagu? :/ Da sie wogole?

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów