a co zrobić jeśli lampa błyśnie mi raz a następnie jakby się zawieszała i działa dopiero po otworzeniu klapki baterii? może to jednak inne styki trzeba zewrzeć?
a co zrobić jeśli lampa błyśnie mi raz a następnie jakby się zawieszała i działa dopiero po otworzeniu klapki baterii? może to jednak inne styki trzeba zewrzeć?
no tak ale z tego co na chwile obecną sprawdzałem to tylko rozłączenie zasilania wyłącza i resetuje lampę. W ttl we współpracy z tym wyzwalaczem chyba i tak pracować nie będzie, ale żeby chociaż przy pełnej albo inimalnej mocy błyskać chciała... jakieś pomysły aby tmu zaradzić?
Nie bedzie wspolpracowac, ale cos trzeba lampie zasymulowac. Zwarcie na 'chama' stykow dziala prawie idealnie z moja lampa i wyzwalaczem, wiec mi sie nie chce kombinowac bardziej z rozszyfrowywaniem standardu i oszustwami (czy to zewnetrznym mikroprocesorem w przypadku e-ttl'a, czy tez bardziej analogowo, w przypadku a-ttl'a).
no nie dobrze... a nie masz może schematu elektroniki lampy?
rozpracowywanie wielu rzeczy, bylo by latwiejsze, jakby sie posiadalo schematy
Niestety, nie ma tak dobrze :/
Witajcie
moze troche podepne się pod wątek i nie w idealnie temacie ale mam pytanie
czy wyzwalajac lampą 580ex II dwie lampy 420ex (master -> slave) lampę 580 musze mieć w ettl'u czy moze być w M - bo powiem szczerze w M mi nie działa wyzwalanie - co robie źle zatem.
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
420ex obsluguje tylko ettl
Wiec nie mozna jej narzucic z gory okreslonej mocy![]()
czyli jak bym się nie starał tylko ettl i regulacja mocy przysloną i z aparatu korekcją.. eh
już myslałem ze czegoś nie doczytałem a to tylko sprzet za słaby.
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
przeciez jest jeszcze podzial mocy blysku miedzy grupami lamp :P
a majac 3, mozesz wykorzystac wszystkie 3 grupy :P
(MASTER nalezy do grupy A)