Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Problem z bezprzewodowym wyzwalaniem - 550EX, 430 EX II i PT-04

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Problem z bezprzewodowym wyzwalaniem - 550EX, 430 EX II i PT-04

Może ktoś z Was mi podpowie co takiego robię nie tak, bo już naprawdę nie wiem...

Mam dwie lampki: 550 EX i 430 EX II. Ostatnio dokupiłam do tego wyzwalacza PT-04, cel był taki aby radiowo wyzwolić 550 EX, która fotocelą wyzwoli 430. Jeśli ustawię 550 EX na tryb master a 430 na tryb slave i wyzwolę 550 EX radiowo to owszem 550 wyzwoli przez fotocelę 430, ale dostaję przy tym utratę mocy błysku o co najmniej o 4 EV. Sprawdzałam - obie lampy ustawione na pełną moc.
    A... sprzedawca z Funsports twierdzi, że powinnam wyłączyć na lampie 550 tryb master, bo jeśli obie lampki będa ustawione na tryb manualny, a 430 będzie miała ustawiony jako slave to lampa 550 i tak wyzwoli fotocelą 430, bo ustawienei master potrzebne jest jedynie do automatyki błysku. To nie ma prawa się udać, prawda? W każdym razie mnie się nie udało.
    Czy oznacza to, że wyzwalacz PT-04 nie nadaje sie do takiego wyzwalania lamp do jakiego go kupiłam? Czy może jest jakaś inna przyczyna która powoduje aż taką utratę mocy lamp ?
    Ostatnio edytowane przez Curie19 ; 24-02-2012 o 23:59

Uprawnienia umieszczania postów