Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: Canon 450D - pierwsza lustrzanka

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Wypowiem się jako kilkuletni użytkownik właśnie tej felernie/kiepsko/dziadowsko (niepotrzebne skreślić) wykonanej 450D.

Ze swoim aparatem byłem: w dżungli na Borneo w porze deszczowej, w dżungli Taman Negara także w porze deszczowej, w dżungli Khao Yai, spłynąłem z nim rzeką Rio Caura w otwartej łodzi aż do wodospodu El Para, przeniosłem go (co prawda w worku) za kurtynę wodną wodospadu Salto Sapo, skakałem z łodzi do morza z tym aparatem w ręku na Koh Lipe na morzu Adamańskim (nie było przystani), wniosłem go na szczyt wulkanu Teide plus jeszcze w sporej ilości innych, mniej ekstremalnych miejsc. Krótko mówiąc ten aparat z jego plastikową obudową był już nad wszystkimi oceanami tej planety, na kilku kontynentach i robił zdjęcia w temperaturach od -30 do +40 st. C, na wysokości od 0 m npm do ponad 3,5 tys. m npm., przy wilgotności dochodzącej do ponad 80%.

I teraz mam pytanie do autorki wątku: w jakich warunkach zamierzasz robić zdjęcia, że wciągu raptem dwóch dni obcowania z aparatem zdołałaś stwierdzić, że jakość obudowy jest dla Ciebie niewystarczająca?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobesi Zobacz posta
    I oto mamy onanizm sprzętowy w wydaniu kobiecym
    W dodatku z zapędami do trollowania
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Edyta1 Zobacz posta
    (...)odsprzedałam ten aparat za 1300zł(...)
    tak trochę OT, to zrobiłaś niezły interes

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie rozumiem ludzi, którzy pytają o coś tylko po to aby bronić swoich racji...
    550D + 18-55mm f/3.5-5.6 IS + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 55-250mm f/4-5.6 IS + Nissin Di866 Pro

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Edyta1 Zobacz posta
    Od którego body Canon'a można mówić chociażby o jakości wykonania w/w Nikona?
    Kup Nikona. Serio, nie ma sensu wydawac wiecej w Canonie, skoro mozesz wydac mniej u konkurencji za lepiej (wg Ciebie) wykonany sprzet.

Przeciez nie bedzie chodzilo o wynik koncowy, czyli o zdjecia, a jedynie o wyglad.

A samochod ma byc ladny i czerwony

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Halo halo MOD... można zamknąć,a następnie usunąć ten wątek???

Domyślnie

W każdych butach "da" się chodzić, ale czy w każdych będzie wygodnie? Po co na tym forum są dziesiątki tematów poruszających przez Was drodzy koledzy ergonomii danej "puszki", pytam w jakim celu? po co? odpowiadam jak Wy dla mnie - nie udawajcie, że chcecie robić zdjęcia skoro "guziczki" Wam leżą nie po tej stronie, co byście chcieli, a to inne duperele jedyne co dobre mi wyszło z tej 450-tki to jak jeden z kolegów słusznie zauważył zarobiłam 350zł na tym gównióżdżku wyglądającym jak z odpustu, co zauważyli powtarzam po raz kolejny redaktorzy z portali branżowych.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Moje pytanie brzmi, czy takowy przebieg dyskwalifikuje ten aparat, czy może jest szansa, że posłuży jeszcze trochę? Wizualnie wygląda jak zupełnie nowy.
    Ad 1.Nie ,nie dyskwalifikuje
    Ad 2.Jest taka szansa.
    Ad 3. To dobrze.

Po podsumowaniu odpowiedzi na postawione pytanie.Zamykam wątek.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów