Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: Canon 450D - pierwsza lustrzanka

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yrats Zobacz posta
    Rada jest prosta. Nie kupuj wyrobu seropodobnego tylko ser. Nie kupuj skody fabia tylko mercedesa s klasy. Kup sobie aparat jaki jest godny Twojego poczucia estetyki za odpowiednie pieniądze i tyle.
    Nie udawaj tylko proszę, że chodzi Ci o robienie zdjęć.
    Myślę, że ostatnie zdanie to trafna puenta na zamkniecie tej dyskusji
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Edyta1 Zobacz posta
    To nie aparaty z magnezową obudową zrobiły słabiutkie zdjęcia tylko dłonie, w których te aparaty się znajdowały niejednokrotnie mistrzowie fotografii udowadniali, że wbudowanym aparatem w tel. komórkowy można zrobić poprawne technicznie zdjęcie

http://www.swiatobrazu.pl/fotografow...ami-25831.html
    Poprawne technicznie zdjęcie robi każdy aparat, zastanów się w jakich warunkach będizesz go używać, jakiej potrzebujesz optyki - niestety do komórki nie daje się podpiąć każdej optyki więc jeśli potrzeby nawet odrobinę wykraczają poza ciemny standard to trzeba kupić coś innego, i zastanów się nad innymi potrzebami statyw filtry itd.. poprwaność techniczna to minimum
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

...śmiem wątpić, czy to forum jest poważne?!
    Wiesz to poniekąd zależy od tematu ;-).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Porównałam do sera i aut, bo część z kolegów ma kłopot z czytaniem ze zrozumieniem treści, a tak jak rodzice tłumaczą małym dzieciom na przykładach tak ja wytłumaczyłam kolegom.
    Naprawdę temat można zamknąć, bo już wszystkiego się dowiedziałam
    To jest jedna z tych sytuacji, kiedy kobieta jest w 100% pewna tego, co mówi. Jednak nadal nie wie o czym.

Koledzy zrozumieli Twoje pytanie, a udzielili pytań konkretnych do tematu. Założenia budżetowe można pominąć, kiedy jakakolwiek osoba zaczyna porównywać ser do samochodu, czy skodę fabię do mercedesa s klasy. Ja wybrałbym właściwie skodę fabię i minąłbym takiego s-klasę i z tysiąc razy gdyby było trzeba. Różnica polega na tym jaką wersję bym tej skody fabii wybrał.

Porównanie jak najbardziej słuszne. Kupuj, to co chcesz. Ja wolę wybrać 450D i kupować szkiełka ze światłem f4 w systemie, niżeli kupić d60 i na siłę szukać szkiełek w systemie gdzie tego f4 nie ma. Mowa o tych białych lufach w cenie 1900 złotych, których w nikonie na próżno Ci szukać.

Tak jak napisał jeden z kolegów, to aparaty podlegają wymianie, nie szklarnia.

Jeśli zrobisz kiedyś test, to rzuć d60 i rzuć 450D. Ta sama wysokość Założę, się że oba się popsują.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oczywiście wiedziałam o tym fakcie kupując w ciemno Canon'a ( na moje szczęście zarobiłam na nim jeszcze 350zł) ale nie wiedziałam, że jest tak masakrycznie źle.
    Już sprzedałaś tego Canona? Szybka jesteś... Włączyłaś go chociaż? :P 5D MKI powinno Cię zadowolić. Ale to już taka wersja budżetowa. Więc też nie dziw się potem, że stary aparat nie będzie miał szybkiego AF.

Niektórzy biorą się za fotografię by sobie pohandlować. :P

Bywalec Awatar Smok
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Ciekawa ta dyskusja i ciekawe podejście.
    Jako były użytkownik 450D twierdziłem i nadal uważam że to doskonały aparat, z dobrymi szkłami umożliwia uzyskanie bardzo fajnych fotek, a chyba o to chodzi w jakimkolwiek aparacie (przynajmniej tak mi się wydawało do czasu przeczytania tego wątku).
    Ech.., człowiek się dowiaduje ciekawych rzeczy przez całe życie.
    Gdzieś czytałem o jakimś bodajże Pentaxie, czy może innej marce pokrytej kryształkami Svarovskiego.
    Czy taki model zadowoliłby gusta estetyczne?
    "Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smok Zobacz posta
    Gdzieś czytałem o jakimś bodajże Pentaxie, czy może innej marce pokrytej kryształkami Svarovskiego.
    Czy taki model zadowoliłby gusta estetyczne?
    http://www.fotografuj.pl/popup_photo...720/height/578

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Smile

Oczywiście, że faktura plastyku ma dla mnie znaczenie, bo jeść ser a jeść wyrób serobodobny to nie to samo. Równie dobrze można zapytać po co ludzie kupują mercedesa klasy s skoro można kupić skodę fabię?! i jednym i drugim pojedziesz do przodu, ale nie z tym samym komfortem
    I oto mamy onanizm sprzętowy w wydaniu kobiecym
    Canon 5dm2, C 100/2.0, C35/2.0, Tamron 28-75/2.8, Sigma 50/1.4, S14/2.8, 580EX II

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobesi Zobacz posta
    I oto mamy onanizm sprzętowy w wydaniu kobiecym
    No w końcu ktoś to napisał

Bywalec

Domyślnie

Słusznie temat należy uznać za zamknięty - miałem Nikona, mam Canona i wiem, dlaczego (Canona cenię za zdjęcia - "pytek" JESZCZE tego nie wie - dajmy mu czas na osobiste doświadczenia).

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów