Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: Canon 450D - pierwsza lustrzanka

Pełne uzależnienie

Domyślnie

widziałem (nie trzeba daleko szukać) pełno słabiutkich zdjęć wykonanych przez aparaty z magnezową obudową, widać że trudno wykorzystać potencjał magnezowej obudowy, warto przemyśleć optykę jaka będzie używana korpusy się zmienia co jakiś czas, dobrze wybrana optyka ma szansę posłużyć dobrych kilka lat i przeżyć niejeden korpus.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 26-02-2012 o 13:05
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Domyślnie

To nie aparaty z magnezową obudową zrobiły słabiutkie zdjęcia tylko dłonie, w których te aparaty się znajdowały niejednokrotnie mistrzowie fotografii udowadniali, że wbudowanym aparatem w tel. komórkowy można zrobić poprawne technicznie zdjęcie

http://www.swiatobrazu.pl/fotografow...ami-25831.html
    Ostatnio edytowane przez Edyta1 ; 26-02-2012 o 13:10

Zablokowany
    Miasto
    Gorzyce/śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Edyta1 Zobacz posta
    Oczywiście, że faktura plastyku ma dla mnie znaczenie, bo jeść ser a jeść wyrób serobodobny to nie to samo. Równie dobrze można zapytać po co ludzie kupują mercedesa klasy s skoro można kupić skodę fabię?! i jednym i drugim pojedziesz do przodu, ale nie z tym samym komfortem
    Rada jest prosta. Nie kupuj wyrobu seropodobnego tylko ser. Nie kupuj skody fabia tylko mercedesa s klasy. Kup sobie aparat jaki jest godny Twojego poczucia estetyki za odpowiednie pieniądze i tyle.
    Nie udawaj tylko proszę, że chodzi Ci o robienie zdjęć.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Edyta1 Zobacz posta
    Czyli żeby mieć jakość ND60 wartego na rynku wtórnym 1tys. zł muszę zapłacić za odpowiednik Canon'a 3tys. zł?
    Na to wygląda. To skandal.
    Trzeba dać odpór tandecie i drożyźnie Canona. Może napisać list do premiera?

Na to powinien być paragraf. Do czego to podobne żeby plastyk na, bądź co bądź, luszczance, się błyszczał jak (nie przymierzając) psu ......

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Myślę, że tylko EOS-1D X spełni Twoje oczekiwania.

Domyślnie

Canon 20D, 30D, 40D, 50D, 7D, wszystkie 5D i 1D(s). Canon 60D to powrót do plastiku, ale jeżeli wierzyć opiniom to porządnego.

Domyślnie

W każdym, z naciskiem na "każdym" teście Canonó'w z linii dla amatorów zarzucana jest słaba jakość wykonania wliczając testy zagraniczne, co nie jest zarzucane Nikonom z tej samej półki i z tym zgodzi się tutaj każdy z Was i słusznie. Oczywiście wiedziałam o tym fakcie kupując w ciemno Canon'a ( na moje szczęście zarobiłam na nim jeszcze 350zł) ale nie wiedziałam, że jest tak masakrycznie źle. Fuji w swoich hybrydach używa tak tandetnego plastyku na klapki od baterii. Z waszych wypowiedzi wynika jedno: w cenie do 1500zł licząc na przyzwoitą jakość wykonania tylko Nikon (bądź "wymacanie" pentaxów i reszty spółki). I tyle chciałam wiedzieć Temat uważam za zamknięty. Dziękuję za pomoc.

P.S. Zważywszy, że poruszyłam temat 450-tki, co powinno dać do myślenia, że budżet jest ograniczony, a koledzy wyjeżdżacie z 1D X, etc. to śmiem wątpić, czy to forum jest poważne?!
    Ostatnio edytowane przez Edyta1 ; 26-02-2012 o 13:40

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Że Wam się chcę prowadzić tą jałową dyskusję o niczym.

Zablokowany
    Miasto
    Gorzyce/śląskie

Domyślnie

P.S. Zważywszy, że poruszyłam temat 450-tki, co powinno dać do myślenia, że budżet jest ograniczony, a koledzy wyjeżdżacie z 1D X, etc. to śmiem wątpić, czy to forum jest poważne?!
    Skoro poruszyłaś temat mercedesa s klasy to wypada rozumować, że takim jeździsz i Twój budżet jest daleko większy niż zakup starej, używanej 450ki.
    Czy zatem poważnym jest pytanie typu " dlaczego kilkuletnia fabia nie wygląda tak jak s klasa?". Zastanów się, czy aby na pewno brak powagi leży po stronie tego forum.

Domyślnie

Porównałam do sera i aut, bo część z kolegów ma kłopot z czytaniem ze zrozumieniem treści, a tak jak rodzice tłumaczą małym dzieciom na przykładach tak ja wytłumaczyłam kolegom.
    Naprawdę temat można zamknąć, bo już wszystkiego się dowiedziałam

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów