Ktoś wie jak włączyć przy bracketingu wyzwalanie seryjne ? Mam namyśli to że wyzwalam raz i odpala mi 3 ekspozycje. W instrukcji jest napisane jak to zrobić, ale u mnie nie działa.
Ktoś wie jak włączyć przy bracketingu wyzwalanie seryjne ? Mam namyśli to że wyzwalam raz i odpala mi 3 ekspozycje. W instrukcji jest napisane jak to zrobić, ale u mnie nie działa.
Moje mapy hdri Hdrmaps
Ustaw wyzwalanie migawki z opóźnieniem.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Hmm to trochę komplikuje sprawę, nie da się inaczej?
Bo 2s opóźnienie w niektórych przypadkach mnie ogranicza (wiem, wiem statyw musi się przestać ruszać itd.), ale często robię takie wyzwalanie na krótkich czasach i nie potrzebuję opóźnienia, a nawet mi ono będzie przeszkadzać (poruszające się chmury np.)
Czy pozostaje tylko Magic Lantern?
Ostatnio edytowane przez fotopano ; 22-02-2012 o 17:48
Moje mapy hdri Hdrmaps
No to wciśnij spust do oporu i czekaj az aparat zrobi te trzy zdjęcia
Ustaw na tryb serynjy wcześniej![]()
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
Bez samowyzwalacza w 40D musiałbym wciskać 3 razy spust migawki co generuje drgania. Pewnie w 60D będzie tak samo..
Za radą MerdeNp na 2s. tak na pewno aparat zrobi 3 klatki jedna po drugiej z korektą jaką zadasz w menu.Ustaw wyzwalanie migawki z opóźnieniem.
>>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<
U mnie poprostu wciskam spust, i trzymam az zrobi 3 fotki... Nie wiem jak w 40D ale 60D to nowsza konstrukcja od mojego wiec chyba też tak będzie jak u mnie...
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
Przełącz po prostu na zdjęcia seryjne i zrobi automatycznie 3 zdjęcia ;-)
60D | 18-55 kit | 50/1.8
Kiedyś w EOS 5dmk2 było tak, że w pewnych warunkach nie chciał aparat robić
serii 3 klapnięć przy Bracketingu i włączonych zdjęciach seryjnych - raz podczas jakiejś sesji musiałem 3 razy wciskać spust i się dziwiłem czemu nie działa seria. Canon jakiś czas potem przyznał się do błędu w firmware, wydał nową wersję softu i teraz już chyba zawsze strzela serię po 3 klatki przy włączonym AEB i zdjęciach seryjnych . Może w 60D jest podobny błąd - jak niec nie pomaga to proponuję jakiś reset do ustawień fabrycznych oraz wszystkie c.fn na 0 i wtedy ustawić AEB oraz zdjęcia seryjne.