Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: HDR w EOS 60D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    W 50d MagicLantern daje mozliwość ustawienia AEB od dwóch, do dziewięciu klatek ze skokiem od 0,5 do 5 EV i po jednorazowym wciśnięciu spustu, jedzie zadaną serię do końca. Myślę, że w 60d tez tak to działa.
    tak czułem
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Domyślnie

OK, dzięki za odpowiedź - podsumowują nie da się na firmwarze z 60D tego zrobić, trzeba użyć ML. Trudno będę korzystał ze wstępnego podnoszenia lustra - trochę mi to wydłuża pracę, ale póki co zainteresuję się ML, żeby mieć taką możliwość.

Ale dziwnie niektórzy odpowiadali - najśmieszniejsza odpowiedź to "kup sobie wężyk" he he. Ludzie - czytajcie ze zrozumieniem!

A teraz powiem do czego mi to jest potrzebne - do uruchamiania bracketingu na krótkich czasach z robota, który co prawda ma możliwość zaprogramowania bracketingu, ale to by wtedy szło drogą okrężną, zawsze lepiej jak robot wysyła jeden sygnał, a aparat robi resztę, bo wtedy komunikacja zachodzi tylko raz a nie 3 razy.... w moim starym Samsungu GX-20 miałem takie coś i przyspieszało mi pracę, a żadnego ustawiania ostrości czy ekspozycji podczas tych operacji oczywiście nie potrzebuję i nie używam, bo i nie można używać przy składaniu panoramy. Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez fotopano ; 29-02-2012 o 16:26

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów