Cytat Zamieszczone przez hubert12125 Zobacz posta
To czego uwazam Pentax potrzebuje to nie sredni format(ktory sie nie sprzedawal zbyt dobrze)
No, ale te dane musisz na czymś opierać, nie sądzisz? Skąd informacja, że nie sprzedał się zbyt dobrze. W Polsce widziałem kilku osobników/niczek biegających z taką kobyłą, tak tą cyfrową. Nie wiem jak wygląda, to w stanach. Według testów, jest to nieco lepsza sprawa niżeli dostępne hassele.

ale bardziej FF
Nie każdy potrzebuje FF. To, że w petaxie są bardzo fajne szkiełka, ok fajnie, ale one znowuż są dedykowane pod cropa. Czyli im, to nie po drodze, bo muszą całą szklarnię przebudować.

Na photozone mozna obejrzec zdjecia na roznych pzeslonach roznych obiektywow i jedyny ostry na pelnej dziurze ktory widzialem to Nikon 85mm G
Photozone, fotopolis, łoptyczni i wielu innych ostatnimi czasy do mnie nie przemawia. Nie dawno też wzorowałem się na testach photozone, a w rzeczywistości szkło wypadało o niebo lepiej. Fotopolis pisał, że 600D wypada z ręki osobom o mniejszych dłoniach - no kurcze, to druga połówka musi mieć naprawdę duże łapki...

Na niektórych rzeczach trzeba się samemu przekonać. Kolega przymyka 50/1.2L do 1.4, bo obrazek jest bardzo miękki na tej przesłonie, a inny spokojnie na 1.2 leci. Są różnice w każdym systemie, ale nie należy go wciąż skreślać. Dla mnie wciąż bolączką, a pisałem o tym x lat temu jest brak szklarni tele.

Aha i do kolegi denv`er, może jeszcze na nikoniarzach popłaczesz sobie Wyzywanie od trolli? świetny pomysł, nie lepiej było iść na pw?