Cytat Zamieszczone przez krystian_n Zobacz posta
Nie ma to jak "rzetelne" porównanie eLek Canona za 5koła z budżetową stałką Pentaxa za 700zł;-) Jak juz tak bardzo chcesz porównywać to porównuj szkła z tej samej półki, czyli eLki z limitedami ze światłem 1.8-1.9 i budżetówki tj. C50/1.8, C35/2 z budżetówkami tj. P35/2.4...Wtedy to wszystko będzie miało jakiś sens.
I odpowiedz sobie czy brak FF jest to taki gigantyczny minus dyskwalifikujący cały system? Wydaje mi się, że nie każdy potrzebuje fullfrejmów, no ale ja jestem amator więc się nie znam, a do tego mam Pentaxa więc już w ogóle nie ma o czym gadać...
P.S. Żeby nie było, nie neguję Canona w żadnym wypadku, sam miałem to co w stopce i uważam, że był to zaj....ty sprzęt, byłem mega zadowolony, K-5 kupiłem po części z ciekawości i wcale nie wykluczone, że może kiedyś wrócę do canona, ale wtedy będę miał swoje zdanie na temat obu systemów. I wydaje mi się, że to podejście jest ok, a nie wieszanie psów na Pentaxie bo ten nie ma FF
Kurcze nie zamierzam wieszac psow na pentaxie(choc powinienem ze tak marnuja kiedys swietna marke)To czego uwazam Pentax potrzebuje to nie sredni format(ktory sie nie sprzedawal zbyt dobrze)ale bardziej FF.K-5 jest swietnym aparatem i podobaja mi sie wymiary limitedow(no i stabilizacja w body)ale ja juz slyszalem od uzytkownikow roznych marek jak to obiektywy marki X jest ostry a Z nie.Na photozone mozna obejrzec zdjecia na roznych pzeslonach roznych obiektywow i jedyny ostry na pelnej dziurze ktory widzialem to Nikon 85mm G