Cytat Zamieszczone przez denv`er Zobacz posta
Tak, tak, wiem, jedyna słuszna reakcja to "ZUOOO!"
??? (nołkoment)
Nie, jedyna słuszna odpowiedź na twoje powyższe wyrażenie zaczyna się na "i", a kończy na "m"
Wiesz, co rzeczywiście masz rację. Wchodzić z tobą w dyskusje sprowadzi mnie do twojego poziomu, stanę się jakiś dziwny. No i będę miał ślinotok do zeissów
A ja miałem to wszystko i to bez dźwigania.
W ujęciu według Ciebie wygodnym, bo mi fufu nie pasuje

Cytat Zamieszczone przez krystian_n Zobacz posta
DARX a tak swoją drogą to w Twoich wypowiedziach daje się wyczuć niechęć do Pentaxa, tak jakby Canon to był tylko jeden jedyny słuszny wybór...
To jeszcze aż tak dobrze się nie znamy Niechęć to mam do fanatyków pentaxa, a nie do samego systemu. Według mnie nic tam ciekawego nie ma, bynajmniej dla mnie. Dopiero zrobiona k-5 tam coś wniosła, ale nerwów i siły na zmiany systemowe nie mam. Tym bardziej, że pucha, to tylko pucha. Liczy się szklarnia. Ta w pentaxie jakoś mnie nie zaskakuje. Znaleźć jakieś szkiełko, to muszę się modlić by na forum pentaxa się kiedyś pojawiło. Kupując nówkę, muszę albo na nią poczekać albo brać tylko jedną sztukę.

Jeśli chodzi o canona, to mi jak najbardziej odpowiada. Nie muszę nikomu się tłumaczyć, który system najbardziej mi odpowiada, bo prawdę powiedziawszy i w canonie, pentaxie czy nawet sony można się doszukać zalet i wad.

Tutaj kolega denv`er też jakoś na siłę mi udowadnia, że w pentaxie są stałki, lekkie i poręczne - fajnie, tyle, że ja takich nie potrzebuje. Ze stałek o jasnym świetle, może ze dwa razy skorzystam. Bo tak czy siak przymykam do f11+ Inny styl, inne wymogi, inne możliwości. Proste