a czytałeś w ogóle co napisałem wyżej czy niekoniecznie?Zamieszczone przez adawro
oczywiście chodzi o sprzęt, "fotograf" nadal ...;-)Zamieszczone przez akustyk
podpisuję się pod tym obiema ręcomaZamieszczone przez akustyk
![]()
a czytałeś w ogóle co napisałem wyżej czy niekoniecznie?Zamieszczone przez adawro
oczywiście chodzi o sprzęt, "fotograf" nadal ...;-)Zamieszczone przez akustyk
podpisuję się pod tym obiema ręcomaZamieszczone przez akustyk
![]()
Mam 24-105 i 60d do podobnych zastosowań jak Twoje i jestem bardzo zadowolonyNa wycieczki wręcz idealny. Jakość obrazka naprawdę niezła. A na dworze światła nie brakuje więc nie ma co zawracać sobie głowy tą leciwą 28-70 :P
Jakaś puszka, trzy słoiki i lampka
Z tych dwóch wbrałbym 24-105, 28-70 lepiej sobie odpuścić.
No właśnie czytałem - szczególnie że napisałeś:
"Obiektyw ma służyć typowo do celów spacerowych, plenerowych, wycieczkowych, rodzinnych itp"
Nie podałeś powodu dla którego wybierasz tylko wśród 2 szkieł FF.
Czy musisz się na jeden z tych dwóch decydować? Nie może być inny?
28-70 na chwilę obecną mami się zastanawiam czy go nie wymienić na 24-105. A pytając czy czytałeś mój post, chodziło mi o to, że nie potrzebuję aż tak szeroko na dole jak 17. Mi wystarczy 24 nawet 28 w zupełności. Dlatego wybór zawęziłem do tych dwóch elek.
Jak dla mnie lepszym wyborem byłby 24-105. Jest dłuższy na końcu, ma IS, a dla światła są stałki.
Jeszcze inaczej, wg mnie lepiej mieć :
24-105 i 50 F1.4
niż 24-70, czy 28-70.
Cena mniej więcej wychodzi ta sama, a I zestaw daje większe możliwości od II.
A jak wygląda obecnie sprawa z jakością tych "elek", czytając starsze posty niekórzy pisali że dobra sztuka trafia się jedna na 3,4 egzemplarze? Chcę zamówić 24-70 przez fotojokera z odbiorem do domu przy kurierze. Nie wiem czy warto ryzykować? Czy może pojechać i wziąść 5d+24-70 z wystawy, który może juz być przemacany....?
www.bartosztroch.com
5ds + some shit
Kup u Towersa foto-ivy dostaniesz rawy do oglądu.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---