Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Zestaw 7d + EF 28mm 1.8 USM+Sigma 17-50mm 2.8 ex os dc hsm + EF 24-105mm 4 L IS USM

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBAwo Zobacz posta
    Kup 17-55 2.8 + stałki, 85 1.8 na pewno bo jest bardzo fajne do ciasnych portretów i na plenerki + albo 28 1.8 albo 50 1.4 albo to i to.
    Ja mam te 3 stałki i zooma 2.8 pod 5d i 60d i uważam, że do twoich zastosowań będzie w sam raz.
    Ale ja np. nie wziąłbym 7d... do sportu itp. - tak ale nie do brzuszków i sesji z modelkami gdzie nawet af z 5-tki wyrabia jako tako. Wolałbym więcej wydać na szkła.
    Myślałam nad tą 60-tką, ale 7d ponoć bardziej profesjonalna i tego wymaga rynek! - to cytat

jak bym kupiła 60d, może było by mnie stać na EF 35mm f/1.4L USM - kusi mnie
    60d nie ma kalibracji obiektywów, a 7d tak. Myślicie, że można bez tego się obejść? Musiałabym wysyłać do innego miasta do kalibracji...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez WiatruMistrz Zobacz posta
    Bez obrazy ale obiektywy to tylko część sprzętu potrzebna do tego typu fotografii a jeszcze ze 2 lampy błyskowe , blendy , parasolki, statywy , wyzwalacze radiowe, tła itd...bez tego to zdjęcia lipa wystarczy poogladać kulisy sesji na youtube ile tam sprzętu targają dodatkowego...co do sigmy to musisz koleżanko zobaczyć czy nie ma BF/FF na obu końcach. Najlepiej to Canon 17-55 is usm +85/1.8.
    No tak, ale nie można wszystkiego mieć od razu, od czegoś muszę zacząć. Studio pewnie będę wynajmować na godziny, więc jakieś lampy będą i tła.
    Canon 17-55 is usm, sporo droższy, sporo cięższy, a sigma ta ma bardzo dobre opinie, więc po co przepłacać i targać z potem na czole
    Ostatnio edytowane przez Cansada ; 21-02-2012 o 20:08 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów