Tak mi się skojarzyło z naszą dyskusją.
Wykonane w 1937 roku. Pierwsza "zygota" Photoshopa zawiązała się dokładnie 50 lat później.
Tak mi się skojarzyło z naszą dyskusją.
Wykonane w 1937 roku. Pierwsza "zygota" Photoshopa zawiązała się dokładnie 50 lat później.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Wracając do tematu z interesujących mnie nowości w ACR 7 (LR4):
-Lokalna korekta WB! (Dlaczego tak pozno?!)
-Lokalny NR.
-Osobne krzywe dla kanałów RGB.
-Nowy proces (pewno niestety wolniejszy ale może znowu spadnie szum).
Miłoby było jakby był jakiś ludzki przybornik na zdefiniowane pędzle
albo co lepsze nawet skróty klawiaturowe.. ale to dopiero chyba w CS10.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Nie bardzo rozumiem dlaczego to mialoby byc bardziej pracohlonne niz wyswietlenie obrazu z zadanym WB. Przeciez przy obliczeniu wartosci pixela brany jest ustawiony WB tyle że w tej chwili dla wszystkich pixeli jest taki sam. Teraz jego wartość będzie brana z mapy/maski.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Orientuje się ktoś może dlaczego Adobe broni się rekami i nogami przed wsparciem GPU (OPEN_CL/DirectCompute) w ACR?
Dzisiejsza karta ze sredniej polki powinna sobie bez problemu poradzic z obrobka takiego ACRa..
Ostatnio edytowane przez wain ; 24-02-2012 o 12:12 Powód: Automerged Doublepost
To nie tak. WB jest wyliczany z interpolacji z matrycy bayera. Przy różnych obszarach dochodzi konieczność interpolacji w strefach przejściowych, żeby przejścia były płynne i niezauważalne.
Karta graficzna nie bierze udziału w obliczeniach WB. Nawet ta z najwyższej półki.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.