Witam
Stałem rok temu przed dylematem jaki będzie najlepszy kompakt dla mnie. Posiadam lustro i potrzebowałem czegoś mniejszego do kieszeni - zakupiłem wtedy używanego s90.
Aparat mi się spodobał zwłaszcza obsługa, szybkośc działania i wielkość ale był bardziej zużyty niż wyglądało to z opisu aukcji i po dwóch tygodniach odesłałem go sklepu.
Ponowny wybór padł na Panasonica LX5. Jest to świetny aparat ma lepszy AF i pomiar światła od S90 ale niestety jest też wyraźnie większy i praktycznie leży nieużywany.
Powróciłem myślami do s90 i zdecydowałem się na ponowny zakup Canona (s95) - miałem cały czas w pamięci fajny mały aparacik z fenomenalną obsługą i w każdym czasie gotowy do zrobienia zdjęcia.
Zastanawiałem się między s95 a s100 i praktycznie tylko szerszy kąt był dla mnie argumentem za s100 - poprawiony lekko jpg nie jest dla mnie aż tak istotny.
Czekam teraz na przesyłkę - sprzedającemu (amazon) chwilowo zabrakło s95 na magazynie i mogę w ciągu kilku dni wycofać zamówienie i wybrać s100 ale nie wiem czy warto. Czy jest jakaś różnica w pomiarze światła pomiędzy s95 a s100?