Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: 30D - skala korekty ekspozycji

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie 30D - skala korekty ekspozycji

Witam,
    Panowie, mam pewien problem z moją puszką bo cały czas na skali korekty ekspozycji wartość wyświetlana jest na max -2, jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy, czy to wina obiektywu, czy wina sprzętu, jak można z tą wartością zjechać na 0? Proszę o pomoc bo już kombinuję i sam nie wiem co mam zrobić aby nie pogorszyć sprawy, dzięki za pomoc. Pozdrawiam przy okazji forumowiczów.
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

Zacznijmy od tego, jakie masz ustawienia aparatu?
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Bywalec Awatar BRS
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie

i drugie pytanie: czy probowales to zmienic?
    Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
    http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

O jakie konkretnie ustawienia chodzi? jest ich przecież wiele, a czy próbowałem to zmienić to jak najbardziej ale nic mi nie wyszło jak widać i postanowiłem napisać na forum w tej sprawie.

Miasto
    Ostróda

Domyślnie

Proszę w aparacie ustawić włącznik zasilania w maksymalnym górnym położeniu ( taka zakręcona w prawo kreska ) , następnie nacisnąć lekko przycisk wyzwalania migawki i przytrzymując go w tym położeniu dokonać korekty ekspozycji pokręcając tym dużym kółkiem na tylnej ściance aparatu.

pozdrawia fotografujący Dziadek z Ostródy

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Dzieki serdeczne! Wlasnie o to mi chodzilo, gdzie o tym wyczytalem ale brakowalo w tym co robilem wlasnie przytrzymania tego przycisku spustowego migawki, no i jak zwykle wyszlo na to ze piszacy instrukcje nie do konca wszystko pisza ale na szczescie sa na tym swiecie dobrzy ludzie co pomoga serdecznie pozdrawiam!

Uprawnienia umieszczania postów