chyba jednak zdecyduję się na światło błyskowe...
przez wieczór przejrzałem ofertę m.in. fripers.pl i zastanawiam się nad takim zestawem:
1. lampa Lampa studyjna DPsIII-300 FreePower WSLB-JB-DPSIII300 - Lampy Błyskowe Studyjne - Fripers.pl
2. softbox i teraz nie wiem który wariant wybrać:
a) podstawa Softbox ośmiokąt 140cm moc. Bowens FreePower WSSX-FP-8K140K - Softboxy - Fripers.pl
b) z gridem, choć przypuszczam że z owego gridu często korzystać nie będę, ale zaś z drugiej strony może przydać się kiedy podczas jakiejś sesji, więc może jednak lepiej mieć możliwość jego doczepienia Softbox 150cm moc. Bowens z GRIDEM 4cm FreePower WSSX-JB-8K150EM - Softboxy - Fripers.pl
c) rozkładanie jak parasolka, rzeczywiście z rozkładaniem gridów są takie problemy żeby, aż tyle do tego dopłacać?? czy bardziej jest to produkt pod fotografa np. weselnego?? Softbox ośmiokąt 150 cm moc. Bowens - szybki montaż FreePower WSSX-JB-8K150UMB - Softboxy - Fripers.pl
3. wysięgnik na statyw BOOM ZURAW WYSIEGNIK RAMIE 220cm na statyw oswiet. (2974117897) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Moje zamierzenie jest takie, aby całość później naświetlałaby stół studyjny z góry. Ma to jakiś sens w miarę??