dzień dobry wszystkim!

Fotografuje od dawna, ale zawsze przy świetle zastanym. Potrzeba zmusza mnie do użycia światła sztucznego i tak trafiłem po przekarczowaniu internetu w kwestii oświetlenia do fotografii produktowej i jak na razie dopiero tu czegoś się dowiedziałem w interesującej mnie kwestii. A dotyczy ona fotografowania przedmiotów ( między innymi metalowych lub szklanych średniej wielkości ). Po lekturze poradnika , do którego skierował Ulisses i łącząc to z kilkoma innymi źródłami wnoszę, że :

1. Lampy błyskowe mają przewagę mocy nad tymi ze stałym źródłem
2. W zakresie odbić - softboxy dają lepsze rezultaty niż parasolki ( jeżeli nie pada deszcz oczywiście )

No i w tym miejscu pytanie ( 3 ), czy lampy CY 100 MR sa za słabe do stosowania z softboxami? Czy sofbox nie zabierze za dużo światła w tym przypadku? Pytanie wynika z ograniczeń budzetowych. ( Lampy DM 200 są w zestawach z softboxami ale jak wszystko zbiorę do kupy, to cena trochę przeszkadza).

Proszę Was dobrzy ludzie o podpowiedź czy w punktach 1 i 2 nie mylę się i czy da się pogodzić 100ws z softboxem ? Przy okazji pozdrawiam wszystkich serdecznie i z góry dziękuję!!