No właśnie.
Ja bym dał pełną GO tylko.
Ale oświetlone jest ładnie.
Zamieszczone przez betonn
a jaka ogniskowa ? bo mi troszke sie widzi ze za szeroki kat chyba... no chyba ze sie myle
pozdro
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
exif mowi ze 31mm :-)... wiec nie najlepiej... w okolicach 100 +/- 30 bedzie znacznie lepiej...Zamieszczone przez thorin
Mam prośbę. Mógłbyś to jakos rozwinąć bo nie bardzo rozumiemZamieszczone przez betonn
![]()
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Według Exif 31 mm.
Oczywiście że mogę wyjaśnić. Lampa błyskająca nieco do góry, ale odwrócona do tyłu, nie pamiętam kąta, nie mam w tej chwili lampy żeby odczytać, chyba o jeden "ząbek"
.Blenda (kartka papieru) , która odbijała światło lampy kierując na obiekt.
No tak, ale wówczas musiałbym się od obiektu odsunąć żeby zmieścił się w kadrze. Wtedy moje "studio" mogło by być za małe żeby dobrze rozproszyć światło. Poza tym KIT to 18-55. Jaki efekt osiągnął bym stosując 100 mm?exif mowi ze 31mm ... wiec nie najlepiej... w okolicach 100 +/- 30 bedzie znacznie lepiej...
Ostatnio edytowane przez betonn ; 20-01-2006 o 19:16
OK dzięki już łapię![]()
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Zamieszczone przez betonn
Jaki efekt ? nie mialbys przerysowan perspektywy, w tej chwili bardzo mocno sie to ujawnia zawsze bedziesz mial na szerokich katach dystorsje takie jak tutaj
http://img320.imageshack.us/my.php?image=obraz28sp.jpg
przyznasz sam ze nie odwzorowuje to ladnie rzeczywistosci
korzystajac z ogniskowych okolo 80mm 100mm lub powyzej, katy proste beda proste a nie zakrzywione... jesli masz kita to odkrec go na maksymalna ogniskowa, lub ozycz od kogos obiektyw tele...
pozdro
krzysiek
Ostatnio edytowane przez thorin ; 20-01-2006 o 20:03
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Ostatnio edytowane przez betonn ; 21-01-2006 o 12:30