Mogę się pośmiać? Wszystkie te puszki wyprodukują podobne zdjęcia. :P Ostatnio tropino różnice między magią 5D MK I i 5D MK II. I nic nie wytropiono. :P A ISO 12800... Heh.
600D ma fajny ekran. I to jest poważna różnica. :P
Mogę się pośmiać? Wszystkie te puszki wyprodukują podobne zdjęcia. :P Ostatnio tropino różnice między magią 5D MK I i 5D MK II. I nic nie wytropiono. :P A ISO 12800... Heh.
600D ma fajny ekran. I to jest poważna różnica. :P
Masz absolutną racje, ja dokładnie tak napisałem mając namyśli różnice w dołączonej optyce:
Jeżeli masz kiepski obiektyw, to przy 100% powiększeniu, można jakieś różnice zobaczyć, gdyż teoretycznie przy większej matrycy niedociągnięcia optyki będą bardziej uwidocznione ale przy dobrej optyce, jest to niezauważalne......jednak ma to znaczeniu przy druku, na codzień nie ogladasz zdjęć na 100% powiększneia, więc różnic prawie nie zauważysz...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
... dodam jeszcze, że na korzyść xxxD (dla innych to wada) mogą przemawiać karty SD, które wypadają ciut taniej ale gdzieś tu na forum były już tematy: SD kontra CF więc można poczytać..
Co do ekranu przy 600D to jest to świetna sprawa, ale kolega raczej rozważa 40D vs 500D więc domyślam się, że nie wyda kasy dużo więcej na 600D
Ostatnio edytowane przez flankerp ; 22-02-2012 o 10:02 Powód: Automerged Doublepost
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
Akurat 600D to nie tylko ekran ale i wyzwalanie lamp bezprzewodowe i więcej opcji odnośnie filmowania...do serii XXXD dokup gripa za 150zł i wystarczy bo dopiero ból głowy się rozpocznie z chwilą dobierania obiektywów do niego...pozniej przeskoczysz sobie na serie XXD.
Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
http://rafalfoto.y0.pl
Ciezko komus doradzac ale sadze ze 500d ma wiecej do zaoferowania a w szczegolnosci jak dokupisz stalke(50mm badz 85mm).Ergonomia i gorny wyswietlacz w 40D to plus ale nie robia same zdjec.