Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: kurz w 5Dmk2 ??

Coś już napisał

Domyślnie

Jak taki sam to nie ma sie co przejmowac, zamowic tylko bedzie trzeba ta tasme dwustronna. Ale jak u ciebie jest pylek to oznacza ze to nie tylko u mnie ta wpadka.

Do portretu wlasnie sie zastanawiam do FF czy 851.8 czy 135L (mam 100L i 70-2004L).
    Tylko te aberacje w 851.8 ....
    Pozdr i miłego dnia !!!

Uzależniony

Domyślnie

Jeśli podejmiesz jakieś kroki proszę nie zapomnij napisać jak ci poszło.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IVAN Zobacz posta
    Jak taki sam to nie ma sie co przejmowac, zamowic tylko bedzie trzeba ta tasme dwustronna. Ale jak u ciebie jest pylek to oznacza ze to nie tylko u mnie ta wpadka.

Do portretu wlasnie sie zastanawiam do FF czy 851.8 czy 135L (mam 100L i 70-2004L).
    Tylko te aberacje w 851.8 ....
    Jakoś nie specjalnie się przejmuje tym jednym pyłkiem i nie uważam tego za jakąś wpadkę

Co do portretu no to i 85 i 135 będą dobre, ale pamiętaj, że 135 już spłaszcza perspektywę więc do samych headshotów tak nie koniecznie.
    Ja tam bardzo lubię 85mm póki co jest wyżej niż 135mm.
    Aberracje w 85/1.8? Jakoś nie zauważyłem aby były jakieś specjalnie duże, a jak są to w kilka sekund znikają w LR.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Też mam ze 2 pyłki pod małym wyświetlaczem. O ile pamiętam w 40D też miałem. A jestem z tych co dbają o sprzęt. IMHO te typy tak mają i już
    Body, stałki, zoomik

Domyślnie

Canon EOS 5d mark II nie jest aparatem pyłoszczelnym więc pewne zanieczyszczenia mogą się do niego dostawać. Czyszczenie sprzętu sprężonym powietrzem może wcisnąć zanieczyszczenia do wnętrza aparatu. W celu usunięcia zanieczyszczeń serwis musi dokonać demontażu obudowy co wbrew pozorom jest mniej inwazyjną formą niż zrywanie szybki.

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W moim 50D też złapałem kilkanaście pyłków pod szybką głównego wyświetlacza (prawy dolny róg), nie mam pojęcia w jaki sposób się to stało, nigdy nie korzystałem z aparatu w warunkach zakurzenia czy też zapylenia :-/ W sumie w żaden sposób w korzystaniu ze sprzętu to nie przeszkadzało, tym bardziej nie miało wpływu na zdjecia, tylko @#$%^&* czasem i raziło moje poczucie estetyki...

Uzależniony

Domyślnie

A torby czasem nie są z jakiegoś materiału który "pyli" ? Druga sprawa wystarczy raz wymieniać obiektyw w nieodpowiednich warunkach, aby wlazło do środka trochę syfu. Reszta to kwestia czasu aby rozprowadzić je po wnętrzu przez lustro lub migawkę.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    A torby czasem nie są z jakiegoś materiału który "pyli" ? Druga sprawa wystarczy raz wymieniać obiektyw w nieodpowiednich warunkach, aby wlazło do środka trochę syfu. Reszta to kwestia czasu aby rozprowadzić je po wnętrzu przez lustro lub migawkę.
    No mistrzu może pokaż jaką to drogą kurz ma się dostać z mirrorbox'a pod osłonę ekranu LCD?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No mistrzu może pokaż jaką to drogą kurz ma się dostać z mirrorbox'a pod osłonę ekranu LCD?
    Przecież aparat to nie okręt z przedzialami wodoszczelnymi

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Oj! Torba foto z materiału który pyli?! To byłaby prawie tragedia no chyba, że ktoś rzeczywiście nosi sprzęt w jakieś torbie no_name & non_photo... Chyba tylko większą tragedią byłoby użycie do przedmuchania body gruszki z talkiem zamiast beztalkowej (hmm, a są jeszcze talkowe w sprzedaży?).
    Nie wyobrażam sobie żeby pod szybkę wyświetlacza dostały się pyłki z wnętrza body, zatem ile ich musiałoby być w środku!?

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów