Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Akumulatorek w 350d

mastaf
    Guest

Domyślnie Akumulatorek w 350d

Mam problem. W momencie kiedy batery jest w połowie wyczerpany nie mogę sciągnąć zdjeć. Pojawia sie komunikat: "zbyt słaba bateria". Wg mnie to nienormalne ale jest to mój pierwsza cyfra i nie mam doświadczenia.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

To normalne. Jeśli podpinasz aparat do komputera to lubi mieć on pełną baterię. Doładuj trochę i będzie ok. Najlepiej jednak kup sobie czytnik i zapomnij o problemie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak wyzej - czytnik jest szybszy, wygodniejszy, nie zuzywa gniazda w aparacie i nie wymaga baterii .

mastaf
    Guest

Domyślnie

Ok. Ponieważ jestem w tym temacie świeży to zapytam co to jest czytnik i ile toto kosztuje?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Chodzi o czytnik kart. Możesz kupić tylko do kart używanych w Twoim aparacie czyli Compact Flash (cena 30-40) lub czytnik uniwersalny jesli chcesz korzystać jeszcze z innych kart (ok. 50-100). Czytnik taki podłącza się do USB.

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastaf
    Mam problem. W momencie kiedy batery jest w połowie wyczerpany nie mogę sciągnąć zdjeć. Pojawia sie komunikat: "zbyt słaba bateria". Wg mnie to nienormalne ale jest to mój pierwsza cyfra i nie mam doświadczenia.
    Sprawa jest bardzo prosta "do obejścia" równiez przy bardzo małym poziomie naładowania baterii. Wchodzisz:
    > mój komputer
    > canon 350D (komputer tworzy zawsze nowy napęd z aparatem cyfrowym po podłączeniu kablem USB)
    > po wejściu do tego napędu (350D) zaznaczasz pliki które chcesz przegrać następnie kopiuj, wchodzisz ponownie na "mój komputer" do dowolnego dysku/katalogu/podkatalogu? gdzie chcesz to wrzucić i polecenie wklej
    Idzie bez problemów-przynajmniej w WinXP (nie pamiętam jak starsze systemy działały typu Win98,Win95 itd.)
    ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
    że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Ja dla odmiany zaproponuję kupno drugiej baterii.

Czytnik kart ma jedną wadę (moje subiektywne odczucie): nie można automatycznie zgrywać zdjęć do katalogu z podaną datą zrobienia zdjęcia.

A przy okazji drugi akumulatorek się przydaje ;-) .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx
    Ja dla odmiany zaproponuję kupno drugiej baterii.
    Czytnik kart ma jedną wadę (moje subiektywne odczucie): nie można automatycznie zgrywać zdjęć do katalogu z podaną datą zrobienia zdjęcia.
    Możliwość zgrywania zdjęć w określony sposób nie zależy od czytnika i aparatu, tylko od softu jakiego używasz.
    np. oryginalny soft canona, ściąga tak samo zdjęcia z czytnika jak i z aparatu.

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Zauważyłem, że przy złączu nowszym-2.0 problem z nienaładowaną baterią nie występuje. Natomiast przy 1.1 owszem. Sądze, że jest to spowodowane tym, że USB 2.0 może także zasilać, natomiast starsze tylko ściągać dane.

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

mungo:
    przy 2.0 tez wystepuje ten problem
    1.1 moze zasilac tak samo jak 2.0
    Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów