Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
Po pierwsze w świecie aparatów im bardziej aparat profesjonalny tym chyba dłużej powinien trwać. Z samochodami wyścigowymi raczej jest troche inaczej.
Poza tym nie chodzi o to że sprzęt sie psuje, tylko o to że nie ma cześci do naprawy!
yyyy.. a mnie sie wydawalo, ze profesjonalny, to znaczy ma wytrzymac duze 'obciazenia', a nie byc 'wiecznym' sprzetem.

Duze obciazenia=duze przebiegi migawki w stosunkowo krotkim czasie.
10 kilo klapniec lustra rocznie, to ja robie na amarskim sprzetem.

Poza tym, zastanow sie, czy chcesz po prostu naprawic aparat, czy chcesz miec go naprawionego za darmo. Na chwile obecna, wychodzi na to, ze problemem jest to, ze naprawy nie bedzie za darmo. Bo alternatywne serwisy maja swoje punkty zaopatrzenia, i moga posiadac dostep do tych czesci. Ale oczywiscie kazda kwota bedzie wyzsza niz 'za darmo' ;P

Pytanie do Ciebie: ile lat po skonczonej produkcji, serwis powinien miec jeszcze KOMPLET czesci serwisowych do danego modelu i DLACZEGO wlasnie taki okres czasu? Odpowiedz uzasadnij :]

PS czy jezeli kupie sobie profesjonalne body z gwarancja 300kilo na migawke, to robiac <10 kilo klatek rocznie, mam prawo wymagac od serwisu naprawy tego body po 30 latach? ;P