Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Zdjęcie z lampą przy czerwonym suficie.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Filtry tak ale statyw???? To juz bardziej monopod choc i tak uwazam ze to niedogodnosc pierwszego stopnia
    Bo?
    Nie wiem co gorsze czerwony sufit i wygibasy żeby to jakoś skompensować czy ustawienie normalnego softa (60x90cm) na statywie i przestawianie go co jakiś czas.
    Ideałem były by 2 takie softy po przekątnej i to jeszcze podwieszone gdzieś pod sufitem
    Nie jestem zwolennikiem softa na imprezie typu wesele/studniówka etc. ale jak bym miał czerwony sufit to bym się nie zastanawiał.
    Zółty/brązowy/drewniany to jeszcze łatwo idzie wyrównać w postprocesie ale czerwień jest najgorszym kolorem światła pod każdym względem
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Bezpośredni błysk jest czymś co mnie przeraża i chcę go uniknąć tradycyjny dyfuzor na lampę nie zdaje egzaminu z doświetleniem bo było za ciemno..
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

.. ale czasem nie ma wyjścia, nie musisz walić pełna moca. Ustaw na dopalenie, załóż stofen albo ten dmuchany soft-box co Ci poradziłem i bedzie ok. To nie sa zdjęcia artystyczne, tylko reporterka, więc jest to w pełni akceptowalne...

Lepsze dopalenie na wprost niż różowe twarze i białka w oczach
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów