Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 179

Wątek: War photographer

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

1. Na pewno nie chcialbym prowadzic takiego trybu zycia jak Nachtwey - mimo tak imponujacego dorobku jest to po prostu samotny czlowiek, wypaczony przez ponad cwierc wieku obcowania z "ciemna strona zycia", zyjacy we wlasnym akwarium... troche to smutne.
    2. Na pewno film poglebil moja slabosc do czarno-bialej analogowej fotografii.
    3. Zaciekawilo mnie zwlaszcza dopieszczanie w ciemni tego portretu na tle ruin ;-) A to, ze byla to ciemnia tradycyjna a nie analogowa... jakaz to roznica ;-)
    4. Co to za filtr mial Nachtwey na tym 16(17)-35 nakrecony? Dostrzeglem tylko pierwsze literki MA... nie mowcie, ze Marumi ;-)

Ogolnie wrazenie jak najbardziej pozytywne. I jeszcze jedno - polecam obejrzenie tego filmu kazdemu, kto kiedykolwiek sprobuje kogokolwiek nazwac "fimowcem" z racji ciezkiego palca wskazujacego
    Ostatnio edytowane przez kavoo ; 09-06-2005 o 22:03

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Inni obserwatorzy maja inne spostrzezenia co do tego sprzetu:

"He was using two EOS-1, no high-speed MD attached, a 20-35 2.8 lens, a Tiffen or BW uv filter on it (their mount is bigger than other makes) and a 50 1.4 or 28 1.8 on the other body (I remember seeing him attaching a lens hood to it)"

http://www.photo.net/bboard/q-and-a-...?msg_id=003ym3
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

na filmie widac EOSy z serii 1 oraz 3
    zreszta po dzwieku migawki mozna poznac - tylko one tak uroczo.. chalasuja

filmy to przede wszystkim Kodakowskie TRI-X'y - zreszta w jednym z wywiadow o nich wspominal. kolor to slajdy Fuji.. pewnie Provia

na bank uzywa 35'tki staloogniskowej, ale nie wiem czy 1.4L .. nie widzialem na zywo
    zoom wydaje sie byc z zakresu 20-35, ale raczej oceniam to po jego zdjeciach.. na filmie ciezko okreslic - z cala pewnoscia jest to jakas eLka

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    a 20-35 2.8 lens
    Bardzo mozliwe, podobny do wymienionych przeze mnie. Co do filtrow to sie nie wypowiadam - dwie literki to stanowczo za malo zeby nawet okreslic, czy to byl fragment nazwy czy symbolu ;-)

Domyślnie

dzis widziałem ten film. Ten gość jest niesamowity, a jakie fotki robi. WARTO WARTO WARTO obejrzeć ten film. (ja sciągnąłem go wczoraj w nocy emulem)

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ale sceny sa mocne, nie chce tu rozpoczynac rozmowy o etyce ani o innych OT, ale kurcze, nie wiem czy bym wkladal w twarz obiektyw osoby ktora oplakuje swoich zmarlych. Wiem ze to jego praca, ale to nie dla mnie. Ale potwierdzam, warto zobaczyc ten film.
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ale on tam mowi co i jak z takim robieniem "wkladaniem"... Trzeba bylo sluchac
    ...

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ma ktoś polski txt do tego filmu, bo angielski to ja jako tako ale niemieci i inne juz nie kumam zupełnie.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań
    Canon 10D, EF 50mm 1.8, EF 28-135 IS, EF 70-210mm 3.5-4.5 EF-S 18-55mm, SpeedLite 550EX, Lander L830, Jeep Bag
    "...professionals only have a bigger trashcan."

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

jak by sie komus nudzilo :-) dzis w CartoonNetwork o 21:00 (TCM chyba)

Powiększenie (107 min.) (Blowup)
    (Włochy/Wielka Brytania, 1966 rok)
    Reżyseria: Michelangelo Antonioni
    Obsada: Vanessa Redgrave, Sarah Miles, David Hemmings, John Castle

dramat psychologiczny

Młody fotograf Thomas (David Hemmings) zamierza wydać album pokazujący współczesny Londyn. Chodzi po mieście w poszukiwaniu atrakcyjnych ujęć. Pewnego razu w parku dostrzega młodą kobietę w towarzystwie znacznie starszego od niej mężczyzny. Zaintrygowany schadzką kochanków, robi kilka zdjęć. Uwieczniona na kliszy nieznajoma kategorycznie żąda zwrotu negatywów. Thomas jednak odmawia. Jej wizyta w atelier wzbudza zainteresowanie fotografa. Ciekawy efektów swojej pracy w plenerze, robi odbitki. Kolejne powiększenia ujawniają, że przypadkowo uwiecznił scenę morderstwa.

powtorki
    Nazwa kanału Czas emisji
    Ale Kino! Sobota, 16-07-2005 godz. 18:05
    Ale Kino! Czwartek, 21-07-2005 godz. 14:35

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów