Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 179

Wątek: War photographer

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Korean Zobacz posta
    Pytam się kto daje wam prawo do krytykowania skoro tak samo jak ja macie nikłe pojęcie o tym co tam sie dzieje ?
    Streszczajac a skad to wiesz ?

Poza tym forma streszczenia ktora zastosowales wyraznie ma na celu unikniecie dalszej dyskusji z braku argumentow. Nastepnym razem zastanow sie zanim cos napiszesz w takim tonie a dyskusja napewno stanie sie ciekawsza i nie narazi Cie na smiesznosc.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony

Domyślnie

Reasumując fajnie pieprzyć głupoty jak się mieszka w ciepłym mieszkanku a wokół panuje niezmącony spokój. Strasznie mnie to dziwi jak ludzie którzy nie maja wyobrażenia co się tam dzieje udzielają się jak by przeżyli 2 wojny światowe. Popytajcie się swoich dziadków czy podczas wojny postępowali humanitarnie..
    Ja rozumiem, że pisząc to masz jakieś osobiste doświadczenia w temacie. Jeśli tak, to fajnie by było gdybyś się nimi podzielił, może zmienimy zdanie.

Żal dupę ściska jak widzę wypowiedzi Lempla.
    W przeciwieństwie do lektur szkolnych czytanie forum nie jest obowiązkowe

Dopiero zaczyna Awatar Korean

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Streszczajac a skad to wiesz ?

Poza tym forma streszczenia ktora zastosowales wyraznie ma na celu unikniecie dalszej dyskusji z braku argumentow. Nastepnym razem zastanow sie zanim cos napiszesz w takim tonie a dyskusja napewno stanie sie ciekawsza i nie narazi Cie na smiesznosc.
    Po prostu zadaje wam pytanie, dlaczego oceniacie coś o czym nie macie pojęcia jednocześnie podkreślając ja też nie mam na ten temat pojęcia. (chyba że macie - sprostujcie)

Gdyby nie te hieny cała prawda by nigdy nie wyszła na jaw.

Atakujecie Carter za jego zdjęcie.:
    "Zamieszczenie go na okładce dziennika wywołało masową reakcję społeczną i zbiórkę pieniędzy na pomoc żywnościową dla krajów takich jak Sudan."

Pomimo że nie pomógł jej pomogł innym. Ale wy uważacie że to zdjęcie nie powinno być zrobione ?
    Zadaje wam pytanie: Wybieracie bierność z powodu tego iż jest to nie dokońca etyczne ? Tak więc pytam się was czy etyczne jest zamykanie oczu na te tragedie ?

Jednocześnie chcę przeprosić Lempla, jestem jeszcze młody często podchodzę emocjonalnie do wielu srpaw.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

streszczając:

Pytam się kto daje wam prawo do krytykowania skoro tak samo jak ja macie nikłe pojęcie o tym co tam sie dzieje ?

.
    Cóż..... właśnie Ty z tego prawa korzystasz.

Z lektur polecam: "Mistrz i Małgorzata" Bułchakowa - otwiera oczy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Po prostu zadaje wam pytanie, dlaczego oceniacie coś o czym nie macie pojęcia jednocześnie podkreślając ja też nie mam na ten temat pojęcia. (chyba że macie - sprostujcie)
    OK, sprostuje. Dwa lata spedzone w trzech strefach dzialan wojennych jest dla Ciebie wystarczajacym doswiadczeniem??? Bylem, wrocilem i wyrobilem sobie na podstawie tego wlasny poglad na sprawe.

Gdyby nie te hieny cała prawda by nigdy nie wyszła na jaw.
    Wybacz ale traktowanie przekazow fotoreporterskich z takich miejsc jako "calej prawdy" jest bardzo daleko idaca naiwnoscia.

Uzależniony

Domyślnie

Może napisz CYNIG coś więcej. Wszyscy są pewnie ciekawi opinii osoby która nie gdyba tylko ma własne doświadczenia. Ja bym bardzo chętnie poczytał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG Zobacz posta
    OK, sprostuje. Dwa lata spedzone w trzech strefach dzialan wojennych jest dla Ciebie wystarczajacym doswiadczeniem??? Bylem, wrocilem i wyrobilem sobie na podstawie tego wlasny poglad na sprawe.

Wybacz ale traktowanie przekazow fotoreporterskich z takich miejsc jako "calej prawdy" jest bardzo daleko idaca naiwnoscia.
    Zapewne nie chciał byś tam wracać ani byś nie chciał żeby kolejne wojny miały miejsce.
    Gdyby właśnie nie Ci reporterzy, którzy być może robią z tematu towar świadomość ludzi na temat była by o wiele mniejsza. Nie twierdze ze wszyscy fotoreporterzy są święci, twierdze że pomimo wszystko są potrzebni

Twierdzisz że praca takich ludzi jak Waldemar Milewicz powinna być zakazana i co więcej nigdy nie powinna być wykonywana ?
    Ostatnio edytowane przez Korean ; 11-04-2007 o 08:02

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Zapewne nie chciał byś tam wracać ani byś nie chciał żeby kolejne wojny miały miejsce.
    Gdyby właśnie nie Ci reporterzy, którzy być może robią z tematu towar świadomość ludzi na temat była by o wiele mniejsza. Nie twierdze ze wszyscy fotoreporterzy są święci, twierdze że pomimo wszystko są potrzebni

Twierdzisz że praca takich ludzi jak Waldemar Milewicz powinna być zakazana i co więcej nigdy nie powinna być wykonywana ?
    Troche meczace staje sie dyskutowanie z Toba gdyz sam stawiasz pytania, sam sobie na nie odpowiadasz albo wciskasz swoje odpowiedzi w cudze usta.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Może napisz CYNIG coś więcej. Wszyscy są pewnie ciekawi opinii osoby która nie gdyba tylko ma własne doświadczenia. Ja bym bardzo chętnie poczytał
    W sumie to nie bylo nic atrakcyjnego, jedynie jeden z mitow o cichych bohaterach konfliktow zbrojnych (tj fotoreporterach) legl w moim odczuciu w gruzach.
    Szukanie sensacji za wszelka cene - co wazne nie tylko cene wlasnego ryzyka ale i nnych ludzi wykonujacych swoje obowiazki, nie dokumentowanie a swiadome kreowanie wydarzen, czy na koncu pogon za newsem doprowadzona do absurdu - publikaanie informacji bzdurnych, do ktorych weryfikacji wystarczal o czesto wykonanie 1 minutowego telefonu.
    Nie neguje roli dziennikarstwa z rejonow dzialan, jestem pelen szacunku do dziennikarzy pracujacych w trudnych warunkach nad tematem przez wiele dni i pokazujacy swoj wlasny ale wynikajacy z analiz obraz swiata. Moja niechec zwiazana jest glownie z fotoreporterami newsowcami.
    Ostatnio edytowane przez CYNIG ; 11-04-2007 o 08:41 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

CYNIG, świetnie Cię rozumiem. Mimo, że jestem poniekąd po drugiej stronie Dla jasności: nigdy nie fotografowałem tego, czego dotyczy wątek czyli wojny, czy wielkich klęsk na innych kontynentach. Naoglądałem się jednak - i także fotografowałem - innych nieszczęść. Może nie tak spektakularnych, ale, wierz mi także przejmujących. Wszystko sprowadza się do osobistych dośwadczeń. Szanuję Twoje. Widać trafiłeś na hieny. Ale - i to znów z osobistych doświadczeń - nie wszyscy są tacy. Kilku kolegów, ktorzy zaliczyli Irak, zostawiło po sobie dobre wrażenie. Jednak mając złe doświadczenia cholernie trudno jest w to uwierzyć.
    A co do wchodzenia z apartem w cudze nieszczęście, to fotografując powódź w 97. roku robiłem to bez przerwy. Do dziś nie mogę zapomnieć. Pamiętam też, że nikt z nagabywanych przeze mnie obiektywem nie miał nic przeciw temu. Wręcz przeciwnie. Pozostawieni sam na sam z katastrofa ludzie cieszyli się, że wreszcie ktoś zainteresował się ich nieszczęściem. Ktokolwiek, nawet tak nieważny fotograf. Z całym szacunkiem dla proporcji: o czymś takim mówił też Nachtway.

Domyślnie

"Moja niechec zwiazana jest glownie z fotoreporterami newsowcami"

Nie porównujmy ludzmi którzy robią reportaże (np. Nachtwey ) do newsowców, którzy na dobrą sprawę nie mają nic wspólnego z tą szlachetną formą przekazu. Fotografowie newsowi to nic innego jak paparazzi którzy swoje zdjęcia traktują jako coś na czym można zarobić.

Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów