Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 115 z 115

Wątek: Czy kupić 60D?

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aania Zobacz posta
    No faktycznie jest na odwrótdzięki za spostrzeżenie.

Co do sklepu i obejrzenia sprzętu to byłam wielokrotnie ale uwierzcie często sprzedawcy robią mętlik w głowie...miałam w ręku te zestawy ale bez wykonania zdjęć to trudno ocenić....

Słuchajcie a jeśli byście mieli jeszcze dobre serduch i mi co nieco podpowiedzieli o Canon EF 50mm f/1,8 II wiem że nie ma stabilizacji i jak body również nie ma to kiepsko będzie :-?

No i ''dziwne'' pytanie ...50 jest dość jasna i taka jasność by mi się przydała do wnętrz ale nie orientuję się o odległość z jakiej musiałabym robić zdjęcia ...czasem muszę stanąć ciut dalej by nie przeszkadzać...jak macie taki obiektyw to napiszcie coś o odległości z jakiej najlepiej wychodzą....
    No i bądżcie wyrozumiali...tak mam że zanim coś kupię to musze dużo dopytać i być pewna....
    To bardzo fajny obiektyw, na początek i nie tylko MUST HAVE. Pamiętaj, że oprócz możliwości robienia zdjęć w gorszych warunkach oświetleniowych daje on też spore pole do zabawy głębią ostrości a jakościa bije dużo droższe zoomy. A co do odległości to na cropie w pomieszczeniach niedużych to taka portretówka od pasa w górę
    5D, 15-30 3.5-4.5, 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 180 2.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aania Zobacz posta

Słuchajcie a jeśli byście mieli jeszcze dobre serduch i mi co nieco podpowiedzieli o Canon EF 50mm f/1,8 II wiem że nie ma stabilizacji i jak body również nie ma to kiepsko będzie :-?

No i ''dziwne'' pytanie ...50 jest dość jasna i taka jasność by mi się przydała do wnętrz ale nie orientuję się o odległość z jakiej musiałabym robić zdjęcia ...czasem muszę stanąć ciut dalej by nie przeszkadzać...jak macie taki obiektyw to napiszcie coś o odległości z jakiej najlepiej wychodzą....
    No i bądżcie wyrozumiali...tak mam że zanim coś kupię to musze dużo dopytać i być pewna....
    Pytania o obiektywy zadajemy w dziale "Obiektywy"
    pytania o technikę fotografowania w Dziale "Technika fotografowania"

Zanim pytanie zadamy ,sprawdzamy przy pomocy "Szukaj" czy nie istnieje już na forum informacja której szukamy.
    np. Canon 50/1,8 http://www.canon-board.info/showthre...F1%2C8&page=22

Proszę o przypomnienie sobie regulaminu i stosowanie się do niego.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 07-03-2012 o 13:00

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam 60D i jestem mega zadowolony.

Do tego szkła kit 18-55mm, C50 1.4, C28 1.8

i powiem szczerze, że ciągle mam podpiętą 50, od czasu do czasu 28, a kit to nie pamiętam kiedy ostatnio podpinałem generalnie 90% zdjęć robię 50

Więc proponuje zestaw 60D + 50 1.8 lub 1.4 i będziesz zadowolona.

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan_natan Zobacz posta
    generalnie 90% zdjęć robię 50
    To bardziej zależy od preferencji wykonywanych ujęć niżeli od jakości obiektywu. Gdybyś fotografował krajobrazy, to 50mm zajęło by miejsce w torbie i przytulało się z pajęczynką... Jeżeli wykonujemy wiele zdjęć portretowych itd, to 50mm świetnie się nadaje. Jak za wąską to 28mm, a jak za szeroko to 85... Taki zestaw świetnie daje sobie radę na cropie
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    To bardziej zależy od preferencji wykonywanych ujęć niżeli od jakości obiektywu. Gdybyś fotografował krajobrazy, to 50mm zajęło by miejsce w torbie i przytulało się z pajęczynką... Jeżeli wykonujemy wiele zdjęć portretowych itd, to 50mm świetnie się nadaje. Jak za wąską to 28mm, a jak za szeroko to 85... Taki zestaw świetnie daje sobie radę na cropie
    dokładnie też tak myślę

Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112

Uprawnienia umieszczania postów