Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 115

Wątek: Czy kupić 60D?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Statyw odpada bo większość zdjęć to wydarzenia a nie wnętrze kościoła.
    Obejrzałam oba obiektywy...wirtualnie... czy nie jest za ciemne F?

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aania Zobacz posta
    Statyw odpada bo większość zdjęć to wydarzenia a nie wnętrze kościoła.
    Obejrzałam oba obiektywy...wirtualnie... czy nie jest za ciemne F?
    jaki obiektyw jest mniej więcej odpowiednikiem dla lustrzanki...
    Dlatego chciałabym obiektyw o podobnych parametrach do 60d i najlepiej jeden bym nie musiała przepinać.
    Wątpię byś znalazła szkło o stałym lub nawet i zmiennym świetle (np. 2.8-4), lekkie, tanie, a w dodatku z tym zakresem.

Widziałem kiedyś tokine 3,5 28-300, ale to był klocek i ważył dosyć sporo.

Jeśli ma być lekko i wygodnie, to zaufaj kolegom i weź 18-200 IS USM oraz lampę 430EX2. Ktoś tu kiedyś wspominał o koledze, co to był w Szwecji z d300 + 18-200VR. Przywiózł piękne zdjęcia, a nawet galerię otworzył z nimi
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Jeżeli naprawdę chcesz universalny i w miarę jasny zoom, to już go masz.
    Lustrzanki mają wiele zalet, ale to nie jest jedna z nich. Im większy format tym trudniej o zumy typu 40x i jeszcze jasne. Nie ma czegoś takiego, bo jest to technologicznie niemożliwe.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

technologicznie to różne cuda są możliwe , 100 tysia euro z małym plusem i...

http://www.videolinea.com/c/new/lens...B%20W/EDFS.asp

9-560mm
    F1.5 w zakresie 9 > 271mm , dalej F3.1
    oprócz tego pół miliona PLN ma jeszcze jedną wadę - ciut ponad 20kg
    u Zeissa z pewnością zbudują coś takiego pod EF klienta kwestia $$$
    Ostatnio edytowane przez Em Es ; 20-02-2012 o 00:57

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

No więc jak powiedziałem, jest to obecnie technologicznie zupełnie niemożliwe.

To co pokazujesz to jest ustrojstwo o masie ponad 20 kg które naświetla okrąg o średnicy 11 mm.

Matryca kropowa Canona to ok 27 mm, czyli powierzchnia 6x większa. Czyli dla 60D to by wazyło, kto wie, może 100 kg.

To jest coś tam, ale nie ma nic wspólnego z obiektywem do 60D dla "konsumera" amatora czy pro.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 20-02-2012 o 09:04

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

To jest często zmora wśród amatorów, którzy wierzą w bajki, cuda i zadają niezbyt konkretne pytania.

Jeśli nawet by istniało takie szkło, to czy koleżanka to wykorzysta?
    Najlepszy zestaw, to imho 18-200 IS USM i do tego stałki. To są najlepsze zestawy dla podróżujących.

Jeśli chodzi o statyw, to można kupić taki mniejszy. Wydaje mi się, że spełniał by najważniejsze kryteria
    Ostatnio edytowane przez Darx ; 20-02-2012 o 11:47

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jest też inny sposób. Kupić bardziej zaawansowany "kompakt". Są takie co mają zoom-y o bardzo dużym zakresie, możliwość podłączenia zewnętrznej lampy i zupełnie akceptowalną jakość zdjęć nawet przy wyższych iso. Lustrzanka to tylko mały fragment sytemu. Podstawa to obiektywy. Jeśli ten element sprowadzimy do jakiegokolwiek zoom-a byleby był największy zakres to moim zdaniem kupowanie dsr-a trochę mija się z celem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeśli ten element sprowadzimy do jakiegokolwiek zoom-a byleby był największy zakres to moim zdaniem kupowanie dsr-a trochę mija się z celem.
    To też nie tak. Jak w zeszłym roku próbowałem swoich sił w rajdach, to spotkałem użytkownika z 28-300/3,5-5,6L i bodajże jakąś jedynką. Nie patrząc na ciężar, to to szkiełko jest kawałkiem dobrego obiektywu. Jednak ciężar ponad 2kg może przytłaczać

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    To też nie tak. Jak w zeszłym roku próbowałem swoich sił w rajdach, to spotkałem użytkownika z 28-300/3,5-5,6L i bodajże jakąś jedynką. Nie patrząc na ciężar, to to szkiełko jest kawałkiem dobrego obiektywu. Jednak ciężar ponad 2kg może przytłaczać
    Dlatego napisałem "trochę" :cool:.
    Przy zdjęciach jakie wykonuje koleżanka to bardzo ważną kwestią jest światło, a tu tzw. megazoomy do lustrzanek bardzo kuleją.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Byłam dziś w sklepie i trzymałam 60d i 600d....zdecydowanie wolę 60d...tylko kwestia obiektwu...nie mieli wielkiego wyboru i większość na zamówienie a chciałam zobaczyć co i jak...
    zastanawiam się nad Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
    albo Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS
    i który doradzicie do 60d?

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów