Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 115

Wątek: Czy kupić 60D?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez denree Zobacz posta
    ............Co radzicie? Nie wiem czy czekac na 70d ...........
    No to możesz jeszcze trochę poczekać, gdyż jak na razie ani widu ani słychu o następcy 60D.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No wlasnie dlatego zadaje pytanie czy warto czekac, czy moze juz teraz cieszyc sie fotkami z 60d... Plotki mowia o 70d na jesieni tego roku. Wiem, ze to wrozenie z fusow, no ale by odpowiedziec na moje pytanie to wlasnie trzeba troche pospekulowac(co ewentualnie bedzie mial 70d)

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

No wlasnie dlatego zadaje pytanie czy warto czekac, czy moze juz teraz cieszyc sie fotkami z 60d... Plotki mowia o 70d na jesieni tego roku. Wiem, ze to wrozenie z fusow, no ale by odpowiedziec na moje pytanie to wlasnie trzeba troche pospekulowac(co ewentualnie bedzie mial 70d)
    Z tego, co czytałem na wielu forach Canon z 60D zrobił nieco inny aparat odstający budową od 50D. Sprzedaż im nie spadła więc można się spodziewać, że następca będzie podobny.

Bierz teraz 60D i inwestuj w szkła. Ciesz się zdjęciami, niżeli czekać i się modlić by miał to czy tamto.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Domyślnie

też mam parcie na tą puszkę, ale czym dłużej siedzę na forum tym wiem jedno... że sama puszka zdjęć nie zrobi.. dla tego lepiej kupić gorszą puszkę i lepsze szkło/szkła.
    dużo osób na C40d czy C400d.. i robią świetne foty... czemu... bo umieją i mają dużo szkiełek więc pamiętaj że sam aparat zdjęcia nie zrobi...
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Morfii Zobacz posta
    czemu... bo umieją i mają dużo szkiełek więc pamiętaj że sam aparat zdjęcia nie zrobi...
    Nie, bo nabrali doświadczenia i kupowali puszki, a nie przesiadywali na forach. Jak miałem iść w pentaxa, to też rozkmniałem czy nie kupić k20D, ale wymagało by to wyprzedania szklarni, lamp i akcesoriów, nawet plecaka. Rozmyśliłem się o zostałem w systemie...
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wiem, ze to wrozenie z fusow, no ale by odpowiedziec na moje pytanie to wlasnie trzeba troche pospekulowac(co ewentualnie bedzie mial 70d)
    Proszę bardzo ale w wątku do tego poświęconym nie tutaj :cool:.
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=79108

O 70D też tam było :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie 60d

Witam, planuję zakup 60D ale powstrzymuję się z decyzją do wyboru odpowiedniego obiektywu.
    Chciałabym Was poprosić o pomoc w wyborze....dodam iż większość zdjęć jakie wykonuję to w kościołach (na swoje potrzeby) i podróże-krajobrazy.
    Makro na dzień dzisiejszy mnie nie interesuje.
    Będę wdzięczna za podpowiedź.

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

generalnie to trochę mało napisałaś o tym do czego mają być te obiektywy...w kościołach jako architekturę czy wydarzenia ? Podróże, tylko krajobrazy czy coś uniwersalnego i do krajobrazów i do portretów itp. ?
    Chcesz zooma jednego czy kilka obiektywów ?
    Opcji jest bardzo dużo więc musisz się doprecyzować i co najważniejsze podać budżet bo bez tego to trudno się doradza.
    5D, 15-30 3.5-4.5, 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 180 2.8

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Budżet? chciałabym zamknąć i body i obiektyw-y w granicach 4 tyś ale jeśli miałabym przekroczyć nieznacznie tą liczbę a cieszyć się dobrym zestawem to jestem skłonna dołożyć.

Co do wykonywanych zdjęć to w kościółku różne uroczystości fotografuję ale jak zaznaczyłam na swoje potrzeby ... hm-krajobrazy to podczas wakacji...jakieś góry czy architektura w zależności od wyjazdu.

Co do obiektywu to tu mam największy problem... wolałabym jeden by nie przepinać ale czy taki ''uniwersalny'' warto kupować?

No i jeśli mogę poprosić o wyjaśnienie co mogę focić takim 17-55 a co 20-85 ?

Coś już napisał

Domyślnie

4 tys. to kosztuje sam 60D z kitowym 18-55 IS, tak więc na pewno będziesz musiała dołożyć.

Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów