No wlasnie dlatego zadaje pytanie czy warto czekac, czy moze juz teraz cieszyc sie fotkami z 60d... Plotki mowia o 70d na jesieni tego roku. Wiem, ze to wrozenie z fusow, no ale by odpowiedziec na moje pytanie to wlasnie trzeba troche pospekulowac(co ewentualnie bedzie mial 70d)![]()
Z tego, co czytałem na wielu forach Canon z 60D zrobił nieco inny aparat odstający budową od 50D. Sprzedaż im nie spadła więc można się spodziewać, że następca będzie podobny.
Bierz teraz 60D i inwestuj w szkła. Ciesz się zdjęciami, niżeli czekać i się modlić by miał to czy tamto.
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|
też mam parcie na tą puszkę, ale czym dłużej siedzę na forum tym wiem jedno... że sama puszka zdjęć nie zrobi.. dla tego lepiej kupić gorszą puszkę i lepsze szkło/szkła.
dużo osób na C40d czy C400d.. i robią świetne foty... czemu... bo umieją i mają dużo szkiełekwięc pamiętaj że sam aparat zdjęcia nie zrobi...
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|
Proszę bardzo ale w wątku do tego poświęconym nie tutaj :cool:.
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=79108
O 70D też tam było :cool:.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Witam, planuję zakup 60D ale powstrzymuję się z decyzją do wyboru odpowiedniego obiektywu.
Chciałabym Was poprosić o pomoc w wyborze....dodam iż większość zdjęć jakie wykonuję to w kościołach (na swoje potrzeby) i podróże-krajobrazy.
Makro na dzień dzisiejszy mnie nie interesuje.
Będę wdzięczna za podpowiedź.
generalnie to trochę mało napisałaś o tym do czego mają być te obiektywy...w kościołach jako architekturę czy wydarzenia ? Podróże, tylko krajobrazy czy coś uniwersalnego i do krajobrazów i do portretów itp. ?
Chcesz zooma jednego czy kilka obiektywów ?
Opcji jest bardzo dużo więc musisz się doprecyzować i co najważniejsze podać budżet bo bez tego to trudno się doradza.
5D, 15-30 3.5-4.5, 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 180 2.8
Budżet? chciałabym zamknąć i body i obiektyw-y w granicach 4 tyś ale jeśli miałabym przekroczyć nieznacznie tą liczbę a cieszyć się dobrym zestawem to jestem skłonna dołożyć.
Co do wykonywanych zdjęć to w kościółku różne uroczystości fotografuję ale jak zaznaczyłam na swoje potrzeby ... hm-krajobrazy to podczas wakacji...jakieś góry czy architektura w zależności od wyjazdu.
Co do obiektywu to tu mam największy problem... wolałabym jeden by nie przepinać ale czy taki ''uniwersalny'' warto kupować?
No i jeśli mogę poprosić o wyjaśnienie co mogę focić takim 17-55 a co 20-85 ?
4 tys. to kosztuje sam 60D z kitowym 18-55 IS, tak więc na pewno będziesz musiała dołożyć.