Witam
W jaki sposób mogę wyzwolić lampę YN 560 z canonem 450d , na czasach powyżej 1/800 ?
Witam
W jaki sposób mogę wyzwolić lampę YN 560 z canonem 450d , na czasach powyżej 1/800 ?
5d mkII, tamron 70-200 2,8, YN-560,
Ni jak, ta lampa nie ma hss
A kablem PC na kostce synchro ?
i musi się dać jakoś skoro w Danych od producenta ma wpisane "Czas trwania błysku: 1/800S - 1/20000S"
sylwek2k- nie wiem
Rozumiem że nie ma takiego sposobu , a jaką lampę wyzwolę w takich czasach ?
Ostatnio edytowane przez grubcio644 ; 14-02-2012 o 22:11
Może TO Ci coś pomoże![]()
Każdy ma takiego
ToleDo
na jakiego sobie zasłużył.
500D +kit +sigma70-300 APO DG
Czas blysku - czas w jakim lampa 'wyswieca' polowe swojej mocy. Calkowity czas blysku jest zwykle 3krotnie dluzszy.
Czas synchronizacji - minimalny czas, w jakim jest otwarta cala matryca.
W przypadku HSS nastepuje SERIA BLYSKOW o malej mocy. I lampa musi umozliwiac taka opcje...
Jedyny sposob oszustwa? Ustawiamy lampe na PELNA MOC (aby czas blysku byl najdluzszy), w lampie korzystamy z fotoceli na PIERWSZY BLYSK i odpalamy ta lampe, korzystajac z INNEJ LAMPY SYSTEMOWEJ podpietej do aparatu, ktora UMOZLIWIA SYNCHRONIZACJE W TRYBIE HSS, majac ja ustawiona na RECZNE STEROWANIE (NIE W TRYBIE ETTL).
Czyli z tych tańszych lamp została mi do wyboru Yongnuo YN-565EX i ona wtedy pójdzie z wyzwalacza radiowego na kablu , czy z fotoceli ?
I mozesz sobie pisac, tlumaczyc, a ten i tak swoje...
Zadziała tylko taka konfiguracja, >>LINK<<<, czyli to co w skrócie opisał sylwek2k.
Żeby zadziałało tak jak sie upierasz, musisz kupić co najmniej Metz'a![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---