Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Jak dbać o ukochane obiektywy

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar szymanek1986
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ciekawe do której grupy się zaliczasz?...
    Hehe.... w chwili obecnej, muszę dbać i szanować sprzęt,bo małżonka jakoś nie okazuje radości z okazji nowego obiektywu
    “Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło.”
    EOS 50D+17-40 L +24-105 L+70-200 4.0 L+EXTENDER 1,4+METZ AF50

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymanek1986 Zobacz posta
    Hehe.... w chwili obecnej, muszę dbać i szanować sprzęt,bo małżonka jakoś nie okazuje radości z okazji nowego obiektywu
    To od czasu do czasu zafunduje Jej "plakowanie" w jakimś niedrogim Spa ;-) Może stanie się łaskawsza dzięki temu.

Dopiero zaczyna Awatar szymanek1986
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarekB Zobacz posta
    To od czasu do czasu zafunduje Jej "plakowanie" w jakimś niedrogim Spa ;-) Może stanie się łaskawsza dzięki temu.
    To jest myśl Na razie jakoś sobie radze, dziś z okazji walentynek dostanie 17-40 L, ale na wszelki wypadek załatwię jeszcze kwiaty Tak ogólnie to te kobity jakoś nie są zwolenniczkami męskich hobby, natomiast jakby podliczyć ich kosmetyki to na dobry sprzęt też by się uzbierało.(o butach i ciuchach nie wspomnę)
    “Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło.”
    EOS 50D+17-40 L +24-105 L+70-200 4.0 L+EXTENDER 1,4+METZ AF50

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Tak ogólnie to te kobity jakoś nie są zwolenniczkami męskich hobby, natomiast jakby podliczyć ich kosmetyki to na dobry sprzęt też by się uzbierało.(o butach i ciuchach nie wspomnę)
    Stad chyba minimalna przewaga płci męskiej w tej dziedzinie. Póki co generalnie nie zastanawiamy się czy nie lepiej zamiast
    kupićczy dołożyć 200 euro i kupic
    Najlepsze życzenia dla wszystkich Pan z CB.

A wracając do wątku to o sprzęt trzeba dbać, ale bez przesady.
    Ostatnio edytowane przez grzegorzki ; 14-02-2012 o 16:02
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzki Zobacz posta
    Stad chyba minimalna przewaga płci męskiej w tej dziedzinie. Póki co generalnie nie zastanawiamy się czy nie lepiej zamiast kupić [fota 24L] czy dołożyć 200 euro i kupic [fota jakiejś torebki wyglądającej na drogą]

Najlepsze życzenia dla wszystkich Pan z CB.
    ja bym wolała 24L :P
    a torebkę (właściwie torbę) mam z Pacsafe, coby mi do paska od aparatu pasowała :P Była tańsza niż CPL ;-)

PS. Nie dziwię się, że tu niektórzy mają takie problemy z kobietami, skoro prezentują takie piękne szowinistyczne podejście :P
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ely13 Zobacz posta
    Odrobina plaka (takiego do czyszczenia deski rozdzielczej w samochodzie, ale nie nabłyszczającego), plus szmatka z mikrofibry i obiektyw jak nowy.
    Ciekawe bo akurat mam taki.
    Woda z mydłem nie pomogła, nalot powraca.
    Jakoś z miesiąc temu jak przepakowywałem sprzęt to z nudów też stwierdziłem, że sobie tą gumę przeczyszczę. Nalot mam tylko na 35L którego właściwie nie zdejmuję z body nigdy.

Hehe walentynkowy temat o konserwacji gumy

To jest myśl Na razie jakoś sobie radze, dziś z okazji walentynek dostanie 17-40 L, ale na wszelki wypadek załatwię jeszcze kwiaty Tak ogólnie to te kobity jakoś nie są zwolenniczkami męskich hobby, natomiast jakby podliczyć ich kosmetyki to na dobry sprzęt też by się uzbierało.(o butach i ciuchach nie wspomnę)
    Wiesz np. moja dziewczyna mnie właśnie namawia żebym sobie kupił w końcu 85L A jak kupiłem sobie kompa to dostałem opier... za to, że tak późno Różnie to bywa
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    .....
    Wiesz np. moja dziewczyna mnie właśnie namawia żebym sobie kupił w końcu 85L......
    Spoko to się zmieni.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Spoko to się zmieni.
    niech będzie partnerka, brzmi poważniej
    Jeżeli chodzi o kupowanie sprzętu, tym bardziej do pracy to ona bardziej mi kibicuje niż ja sam
    A bym zapomniał. Ona też foci
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    niech będzie partnerka, brzmi poważniej
    Jeżeli chodzi o kupowanie sprzętu, tym bardziej do pracy to ona bardziej mi kibicuje niż ja sam
    A bym zapomniał. Ona też foci

Spoko,spoko....

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Spoko to się zmieni.
    Janusz, prosze nie demotywowac kolegi! bo sie jeszcze rozmysli, a niby dlaczego ma mu byc lepiej niz nam?

zwlaszcza ze dzisiaj Wale-w-tynki, ochoczo w Polsce podchwycony wybitnie durny wymysl germanskich kupcow, zeby w srodku ciemnej i zimnej pory roku ludziom wciskac klimat na amor. zamiast, jak Swiatowid przykazal, gzic sie po stogach siana w noc Kupaly
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 14-02-2012 o 20:58
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów