Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: Koniec aparatów KM

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Te aparaty to był zwykły szajs.
    Klawiatura jest cierpliwa i wszystko przyjmie. No to ja w takim razie napiszę, że walnąłeś jak łysy o beton :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Minolte wykonczyla glupota...
    Jak i szacunek dla klienta. Np. zaakceptowanie w nowym korpusie starego bagnetu wraz z mechanicznym przenoszeniem przesłony Czy wiecie za jaką cenę można kupić z drugiej ręki obiektyw Minolty z AF, odpowiednik canonowskiego 70-200 f/4L? Już za 500 PLN

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Minolty szkoda Ten korpus chyba najbardziej ze wszystkich mi sie podobal... tylko mialem jeszcze male zastrzezenia co do elektorniki, ale nie wiele im barkowalo i mieli by najlepszy w obsludze korpus na rynku.

A tak teraz sobie mysle... moze jednak warto kupic teraz aparat D7D? Bedzie tanszy... owszem system umiera, to racja, ale z zestawem obiektywow mozna na czyms takim pojechac ze 4 lata. Ciekawe jak sie ceny beda plasowac za miesiac... w koncu jeszcze od Sigmy mozna kupic kilka szkiel...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Klawiatura jest cierpliwa i wszystko przyjmie. No to ja w takim razie napiszę, że walnąłeś jak łysy o beton :rolleyes:
    Dodam, że nie chodziło mi o analogi, tylko o cyfrówki. I nie chodzi mi o jakość, ergonomię i inne pierdy, bo tutaj od A1 w górę jest super fajnie, ale o koszmarną awaryjność tego sprzętu. Oczywiście sprzętu ŚP. Koniki-Minolty.

O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy
    Zanim kupiłem Canona, wiele osób namawiało mnie na Minoltę. Kiedy wspominałem, że jej przyszłość jest dość mglista - nikt nie chciał mi wierzyć.
    Dobrze, że wszedłem w jedynie słuszny system :P

A ja Ci mówię, że prędzej czy później Canon zdechnie. Przejmie go inna piękna firma, choćby LG albo Wrangler ;p

Zaczynam już odliczać czas.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Przyszlosc widze smutno.... na body napis Canon-Nikon-Sony....

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mruczek
    A ja Ci mówię, że prędzej czy później Canon zdechnie. Przejmie go inna piękna firma, choćby LG albo Wrangler ;p

Zaczynam już odliczać czas.
    Pesymista ;-)...

...a swoją drogą fajnie to brzmi...Wrangler dSLR
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Sami czarnowidze na tym forum. Trochę optymizmu... Zelmer-Canon :cool:
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

Może i Zelmer zacznie tłuc cyfrówki! Kto to wie? Dzisiaj liczy się tylko cena, Nikon zaprzestaje produkcji aparatów na film, Minolta łączy się z Konica, co było jej pierwszym gwoździem do trumny, teraz "daje się" Sony...

Mówcie co chcecie, ale Minolta miała wiele świetnych korpusów: 7000, potem seria xi i słynne karty z programami. Seria "si" biła na glowę konkurencję. Choćby prosta 505si z migawką do 1/4000s i świetnym pomiarem światła. Canon może się przy tym schować. (kupiłem Eos 300 tylko dlatego, że sanki do lampy były normalne... A wyboru żałuję) Potem seria cyfrówek A1 i A2. W tej ostatniej matryca jest ponoć ta sama co w Pro1 canona. Bawiłem się tymi dwoma korpusami i Canon przy A2 jest dalekim i ubogim krewnym. Chocby przez ten #$^$% powerZoom. To jest jakaś zemsta Honekera, czy co, aby dawać powerzooma do aparatu za taką kasę?

Do tego jeszcze stabilizacja matrycy (seria A, Z, dslr). Sanki do lamp błyskowych w serii Z (czego Canon nie daje) i jescze kilka innych rzeczy jak choćby cena (IS2 vs. Z5 lub Z6)

Będę tesknił za Minoltą...

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

a ja ze swojej strony dodam jeszcze tylko lynka, ktory moze cos wniesie...
    http://news.yahoo.com/s/nm/20060120/...apan_sony_dc_1

sam uzywam nie polecanej Z3 :] - chociaz od czasu dslra szczatkowo (jak robie zdjecia dslrowi ;P)
    pozdrawiam,
    f.
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów