Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: Koniec aparatów KM

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy
    Gdyby jednak Soniacz zaprzestał sprzedaży matryc Nikonowi, to praktycznie jednego konkurenta na dłuższy czas ma z głowy
    Gdyby Soniacz zaprzestał sprzedaży matryc Nikonowi, to mogliby mieć mały problem, bo do ich produkcji używają stepperów Nikona

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    Gdyby Soniacz zaprzestał sprzedaży matryc Nikonowi, to mogliby mieć mały problem, bo do ich produkcji używają stepperów Nikona
    To takie buty Nie wiedziałem
    Ale z drugiej strony... wychodzi na to, że nowe aparaty czy to ze stajni sony czy nikona, będą miały bardzo podobną jakość fotek, a różnić będą się tylko obudową i bajerami...
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

A ja myślę, że to jest, mimo wszystko, dobra wiadomość.

Sony jako chyba jedyna firma, oprócz Jedynie Słusznej ;-) , poszła (ostatnio)w matryce CMOS. Kupi od Minolty technologię, m.in. bagnet. Prawdopodobnie weźmie optykę od Zeissa (tak jak wcześniej w kompaktach) i może wypuścić na rynek bardzo ciekawą propozycję (być może ze stabilizacją matrycy) z rozsądnym poziomem szumów na wysokim ISO i (być może) z ciekawą linią obiektywów. Oprócz Zeissa, będzie przecież optyka Minolty (poprawcie mnie jeśli się mylę, ale "macza tam palce" Tamron).

Myślę, że na rynku może się zrobić ciekawie i ceny sprzętu pójdą w dół.

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx

Myślę, że na rynku może się zrobić ciekawie i ceny sprzętu pójdą w dół.

Ba. To pewne jak 2x2

Myśle nawet że w okolicy 2010 cyfrowe lustrzanki będą dodawane do gazet - tak jak dziś płyty CD/DVD

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dla mnie to bardzo dobra wiadomość. Od jakiegoś czasu w moim cenniku w rubryce Konica-Minolta widnieje opis "nie polecamy - nie sprzedajemy" :-)

Te aparaty to był zwykły szajs.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Wielki żal. Minolta byla prekursorem rozwiju "fotografii lustrzankowej", o czym niewielu pamieta.
    Aparaty tej fimry przełamywały kolejne granice w metodach budowania bagnetów oraz sposobach AF.
    To najtrwalsze i najlepiej konstruowane aparaty w historii.
    Mowie caly czas o erze analogowej - pozniejsze konstrukcje calkowicie nie sprawdzaly sie na rynku powyzej amatorskiego.
    Naprawde wielki żal!

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Aparaty tej fimry przełamywały kolejne granice w metodach budowania bagnetów oraz sposobach AF.
    Mało powiedziane - to były PIERWSZE NA ŚWIECIE APARATY, w których zastosowano AF!!!
    Co do uwagi Cichego - nie wiem, czy miałeś w łapkach D7D, ale osobiście uważam, że jest to "korpus fotografika" - świetny VF, wielki LCD, wszystkie istotne parametry pracy ustawiane przełącznikami na korpusie, AS. Zgoda - stara matryca z D100, optyka Tamrona z naklejką Minolta, ale korpus świetny.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    czy miałeś w łapkach D7D, ale osobiście uważam, że jest to "korpus fotografika" - świetny VF, wielki LCD, wszystkie istotne parametry pracy ustawiane przełącznikami na korpusie, AS. Zgoda - stara matryca z D100, optyka Tamrona z naklejką Minolta, ale korpus świetny.
    Ja również tak uważam. Aparat świetny, widok przez wizjer - bomba jak na crop 1.6x , ekran - miodzio. Tylko jeszcze brakuje porządnej matrycy, szybszej elektroniki i paru fps ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

A ja mam pewne obawy co do jakość sprzętu jaki będzie wychodził z pod szyldu Sony. Mam przykre doświadczenia z tą firmą jeśli chodzi o sprzęt Audio. A przecież w fotografice są jeszcze bardziej "zieloni".

Bywalec Awatar Algier
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wielka szkoda
    M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
    20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
    580EXII​
    055XPROB | 488rc2

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów