Gdyby Soniacz zaprzestał sprzedaży matryc Nikonowi, to mogliby mieć mały problem, bo do ich produkcji używają stepperów NikonaZamieszczone przez chuckyy
![]()
Gdyby Soniacz zaprzestał sprzedaży matryc Nikonowi, to mogliby mieć mały problem, bo do ich produkcji używają stepperów NikonaZamieszczone przez chuckyy
![]()
To takie butyZamieszczone przez czornyj
Nie wiedziałem
Ale z drugiej strony... wychodzi na to, że nowe aparaty czy to ze stajni sony czy nikona, będą miały bardzo podobną jakość fotek, a różnić będą się tylko obudową i bajerami...
5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
A ja myślę, że to jest, mimo wszystko, dobra wiadomość.
Sony jako chyba jedyna firma, oprócz Jedynie Słusznej ;-) , poszła (ostatnio)w matryce CMOS. Kupi od Minolty technologię, m.in. bagnet. Prawdopodobnie weźmie optykę od Zeissa (tak jak wcześniej w kompaktach) i może wypuścić na rynek bardzo ciekawą propozycję (być może ze stabilizacją matrycy) z rozsądnym poziomem szumów na wysokim ISO i (być może) z ciekawą linią obiektywów. Oprócz Zeissa, będzie przecież optyka Minolty (poprawcie mnie jeśli się mylę, ale "macza tam palce" Tamron).
Myślę, że na rynku może się zrobić ciekawie i ceny sprzętu pójdą w dół.
Zamieszczone przez tomalxx
Ba. To pewne jak 2x2
Myśle nawet że w okolicy 2010 cyfrowe lustrzanki będą dodawane do gazet - tak jak dziś płyty CD/DVD
Dla mnie to bardzo dobra wiadomość. Od jakiegoś czasu w moim cenniku w rubryce Konica-Minolta widnieje opis "nie polecamy - nie sprzedajemy" :-)
Te aparaty to był zwykły szajs.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Wielki żal. Minolta byla prekursorem rozwiju "fotografii lustrzankowej", o czym niewielu pamieta.
Aparaty tej fimry przełamywały kolejne granice w metodach budowania bagnetów oraz sposobach AF.
To najtrwalsze i najlepiej konstruowane aparaty w historii.
Mowie caly czas o erze analogowej - pozniejsze konstrukcje calkowicie nie sprawdzaly sie na rynku powyzej amatorskiego.
Naprawde wielki żal!
Mało powiedziane - to były PIERWSZE NA ŚWIECIE APARATY, w których zastosowano AF!!!Zamieszczone przez iczek
Co do uwagi Cichego - nie wiem, czy miałeś w łapkach D7D, ale osobiście uważam, że jest to "korpus fotografika" - świetny VF, wielki LCD, wszystkie istotne parametry pracy ustawiane przełącznikami na korpusie, AS. Zgoda - stara matryca z D100, optyka Tamrona z naklejką Minolta, ale korpus świetny.
Ja również tak uważam. Aparat świetny, widok przez wizjer - bomba jak na crop 1.6xZamieszczone przez czornyj
, ekran - miodzio. Tylko jeszcze brakuje porządnej matrycy, szybszej elektroniki i paru fps ;-)
A ja mam pewne obawy co do jakość sprzętu jaki będzie wychodził z pod szyldu Sony. Mam przykre doświadczenia z tą firmą jeśli chodzi o sprzęt Audio. A przecież w fotografice są jeszcze bardziej "zieloni".
Wielka szkoda![]()
M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
580EXII
055XPROB | 488rc2