Ja juz zamowilem![]()
Z B&H wychodzi nawet z kosztami przesylki taniej niz z Pixmanii (ok $100)
Ja juz zamowilem![]()
Z B&H wychodzi nawet z kosztami przesylki taniej niz z Pixmanii (ok $100)
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
A czy kwota o ktorej mowisz z bh podlega wszystkim procedurom w polsce-clo podatek?czy przejdzie to bez tych niemilych dodatkow.jaki jest pulal zeby to przeszlo bez cla,podatku?
pozdrawiam
Wedlug
http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...p&A=cart&Q=add
Nie powinno sie lapac na clo. Total = $106. Ktos juz niedawno tutaj opowiadal (nie bardzo wiem na jakiej podstawie), ze clone jest to co powyzej $100. Ja wiem o kwocie $150 i nie slyszalem zeby sie cos w tym zakresie zmienilo. W kazdym razie ja zamowilem
Jeszcze mnie dodatkowo zachecila pozycja TAX=0. Moze to jest robione u nas? Znaczy w Europie...
Ostatnio edytowane przez krecio ; 27-03-2006 o 18:22
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Jeszcze raz sprawdzilem przepisy i jest tak:
Towary do watosci 175 EUR sa zwolnione z oplat i naleznosci celnych i podatkowych. Nigdzie nie ma mowy o innej walucie niz euro. W koncu jestesmy EU. To jest przepis odnoszacy sie do towarow w bagazu podroznego i nalezy go tak traktowac jesli zakup jest dokonywany w celach prywatnych, a NIE HANDLOWYCH. To bardzo istotne, bo jesli na fakturze dolaczonej do paczki bedzie nazwa firmy to podpada sie pod zupelnie inne przepisy. Oczywiscie te 175 EUR dotyczy w tym przypadku ceny, podatku, kosztow przesylki i ubezpieczenia. W kazdym razie ja spie spokojnie i czekam na aviso.
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Wielkie dzieki za informacje bardzo ale to bardzo mi pomogły i wyjasnily moje watpliwosci
Pozdrawiam
Przed chwila odebralem to cudo. Male i nie zajmuje duzo miejsca. W zasadzie sam sensor jest grubosci dlugopisu a jego wysokosc to jakies 10 cm. Uruchomienie jest banalnie proste. Wgranie softu, podlaczenie (USB) i dalej juz program sam pokazuje co trzeba robic. Nigdy do tej pory nie mialem do czynienia z kalibratorami wiec nie potrafie odniesc sie w sensie porownawczym lecz to co teraz zobaczylem to przeszlo moje najsmielsze oczekiwania. Moj LCD okazal sie chyba wcale nie taki tandentny jak juz myslalem. Biel sie zrobila biala, inne kolory tez zdecydowanie sa "kolorowe". Wniosek juz mam taki, ze wiekszosc moich RAW'ow jest do ponownego wywolywania. Co nawet sprawilo jakas przyjemnosc bo mam swiadomosc tego jak powinny fotki wygladac i co sp....lem. Jednym slowem moge powiedziec tak - POLECAM. Oczywiscie dla zastosowan domowych i amatorskich. No, ale tu chyba wiekszosc z nas jest wlasnie taka.
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Też chcę kupić coś takiego. Proszę o link. Jak długo trzeba czekać na przesyłkę?
Mozesz sobie kupic w B&H (taniej ale dluzej czekasz - ok 10 dni) lub w Pixmanii ciut drozej ale dostawa podobno w 4 dni. Linki masz powyzej.
Ostatnio edytowane przez krecio ; 05-04-2006 o 12:06
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Cos wiecej mozesz powiedziec o dzialaniu??Ustawia sie to wszycho i pozniej odlocza "kalibrator"Zamieszczone przez krecio
Tworzy on jakis profilKtory mozna pozniej zastosowac w C1 czy PS
Kazde info mile widziane gdyz mysle nad kupnem czegos takiego.
Ciekaw jestem czym sie on rozni od Eye-One Display-2 i czy warto dolozyc na tego drugiego - jesli tak do dlaczego.
5D + L
Kalibratora sie nie odlacza. On pracuje caly czas bo dostosowuje jasnosc ekranu do aktualnych warunkow. Tworzy wlasny profil (to chyba oczywiste). Czym sie rozni od tych innych to nie wiem bo ich nie mialem. To jest z pewnoscia proste urzadzenie ale ja jestem amator i na inne szkoda mi kasy.
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()