Ja juz zamowilem![]()
Z B&H wychodzi nawet z kosztami przesylki taniej niz z Pixmanii (ok $100)
Ja juz zamowilem![]()
Z B&H wychodzi nawet z kosztami przesylki taniej niz z Pixmanii (ok $100)
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
A czy kwota o ktorej mowisz z bh podlega wszystkim procedurom w polsce-clo podatek?czy przejdzie to bez tych niemilych dodatkow.jaki jest pulal zeby to przeszlo bez cla,podatku?
pozdrawiam
Wedlug
http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...p&A=cart&Q=add
Nie powinno sie lapac na clo. Total = $106. Ktos juz niedawno tutaj opowiadal (nie bardzo wiem na jakiej podstawie), ze clone jest to co powyzej $100. Ja wiem o kwocie $150 i nie slyszalem zeby sie cos w tym zakresie zmienilo. W kazdym razie ja zamowilem
Jeszcze mnie dodatkowo zachecila pozycja TAX=0. Moze to jest robione u nas? Znaczy w Europie...
Ostatnio edytowane przez krecio ; 27-03-2006 o 18:22
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Też chcę kupić coś takiego. Proszę o link. Jak długo trzeba czekać na przesyłkę?
Mozesz sobie kupic w B&H (taniej ale dluzej czekasz - ok 10 dni) lub w Pixmanii ciut drozej ale dostawa podobno w 4 dni. Linki masz powyzej.
Ostatnio edytowane przez krecio ; 05-04-2006 o 12:06
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
czyli kupno na spolke z kims nie wchodzi w rachube
a jak mam w domu dwa kompy to tez nic z tego, niby to nie wiele ale ...
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
przeciez mozna odlaczac kalibrator i nie musi byc caly czas wlaczony, to ma jedynie zastosowanie jesli w pomieszczeniu pracuja bardzo rozne warunki oswietleniowe a nam zalezy na idealnym oddaniu barw na monitorze... jesli ktos wymaga duze precyzji to powinieni sobie przed kazda wazniejsza "robota" sprawdzic monitor, jesli to i tak jest tylko dla nas prywatnie + do sieci to mysle ze raz na 6-12 miesiecy warto sobie poprawic profil... ewentualnie jesli korzystamy z drukarki, wtedy nalezy profilowac drkarke po kazdej zmianie papieru (na innego producenta inna serie itp.) lub po wymianie tuszy... ale to tez nie koniecznie... mysle ze dla amatorow nawazniejszy jest ten pierwszy raz, pozniej z czasem jest juz latwiej oceniac co i jak powino wygladac.
to z innej beczki
moze jakies praktyczne rady ( blagam po polsku ) jak poprawnie skalibrowac to wszystko (od skanara poprzez monitor az do drukarki)
chcialbym po zeskanowaniu widziec na monitorze dokladnie (w miare) to co na skanowanej fotce a po druknieciu dokladnie (w miare oczywiscie) to co na monitorze
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
Milej lektury:Zamieszczone przez tadek
http://canon-board.info/showthread.php?t=8520
Takie cos kalibratorem za 89 dolcow bedzie chyba ciezko wykonac...
...