Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: [Jacek Kidoń]Pierwsze próby do oceny

Coś już napisał Awatar Jacek Kidoń
    Miasto
    Łódź

Domyślnie [Jacek Kidoń]Pierwsze próby do oceny

Z pokorą przyjmę wszelkie surowe oceny wielce szanownego fotograficznego towarzystwa. Pierwsze 2 zdjęcia zrobione na zaimprowizowanej sesji w domu na potrzeby dekoracji studniówkowej córki. Miały być w nastroju starego holywood. 350d + tamron.
    Drugie zdjęcie to łódzki park i celowe "schłodzenie" zdjęcia.
    Czekam na oceny i trochę się boję. Tyle jeszcze pracy przede mną.
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4ldvxflnf.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...zxn8e50dg.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...hnzygndux.html
    5DmkIII + 350D + Canon 70-200 F4LIS + Canon 24-70 f/2.8 + EFS 18-55 kit,Tamron 28-75 2.8 + 580 EX II + velbon sherpa i mnóstwo chęci i planów.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Kidoń
    Czekam na oceny...
    Moim zdaniem jest tak. Trzecie zdjecie, to taka klasyka "pocztówkowa"; mnie osobiście nie leży. Drugie jest kiepskie kompozycyjnie. Pierwsze jest OK, ale poszedłbym w kadr kwadratowy, tak jak niżej:

Prawda, że lepiej? A poza tym zlikwidowałbym te fatalne zaciemnienia na krawędziach.
    Powodzenia.

P.S. A córka śliczna!

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cześć,
    obejrzałam z przyjemnością ale parę rzeczy mi nie pasuje: za bardzo zmiękczone są te dwa pierwsze zdjęcia, aż oczy bolą od patrzenia (albo po prostu powinnam w końcu pójść do okulisty ). Przez zmiękczenie prawie umknęła mi ta urocza cygaretka . Wszystkie trzy wydają mi się nieco krzywe, raz w jedną, raz w drugą stronę. Na drugim ucięta cygaretka, do tego ginie na tle zegara. Wolałabym fotki z, że tak powiem, "normalną" GO. Ostatnie fajne. Ładna kompozycja, ładne kolory. Pewnie ktoś Ci zaraz napisze, że nieostre ale nie popadajmy w obsesję .

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno
    ...za bardzo zmiękczone są te dwa pierwsze zdjęcia, aż oczy bolą od patrzenia (albo po prostu powinnam w końcu pójść do okulisty )
    Oczy masz OK :grin: Ja uważam, że to zmiękczenie jest jak najbardziej na miejscu.

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Oczy masz OK :grin: Ja uważam, że to zmiękczenie jest jak najbardziej na miejscu.
    A Ciebie nie bolą jak dłużej patrzysz na te fotki? Ja poważnie z tym okulistą.

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A Ciebie nie bolą jak dłużej patrzysz na te fotki? Ja poważnie z tym okulistą.
    Oglądam na dwóch różnych monitorach LCD (notebook i stacjonarny 19") i nie mam takiego problemu.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cześć,
    za bardzo zmiękczone są te dwa pierwsze zdjęcia, aż oczy bolą od patrzenia (albo po prostu powinnam w końcu pójść do okulisty ).
    Bardzo dziękuję za wszelkie uwagi, te i przyszłe.
    Zdjęcia z założenia miały być stylizowane na starą Marlenę Dietrich, stąd ten celowy zabieg zmiękczenia i winieta. Może akcent zbyt silny. Rozumiem, że to jest bardzo subiektywny element oceny. Uwagi kompozycyjne z uwagą przyjmuję, rzeczywiście kwadrat interesujący. Zdjęcia robię od lata 2005, pstrykanie, forum CB i Scott Kelby. Postępująca i przyjemna choroba. Takie tiffosi.
    5DmkIII + 350D + Canon 70-200 F4LIS + Canon 24-70 f/2.8 + EFS 18-55 kit,Tamron 28-75 2.8 + 580 EX II + velbon sherpa i mnóstwo chęci i planów.

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Kidoń
    ...Postępująca i przyjemna choroba. Takie tiffosi.
    Znam ten ból Żeby to jeszcze wszyscy dookoła rozumieli :wink:

Miasto
    Łódź

Domyślnie

To prosze o jeszcze jedną radę. Jak próbować wydobyć prawą stronę twarzy nie przepalając do reszty lewej strony i szyji. Kompozycja wielce ułomna, wiem, ale był to strzał prawie z biodra. Takie chwile zamyślenia u młodej są rzadsze i krótsze niż kwiat paproci.
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4r3t8enzl.html

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stolp

Domyślnie

Np Curves

Pozdrawiam.....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów