na allegro są namioty bezcieniowe. ale czy nie lepiej kupić stół bezcieniowy?
na allegro są namioty bezcieniowe. ale czy nie lepiej kupić stół bezcieniowy?
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
U mnie zaczęło się tak (komercyjne robienie fotek) od pracy nad portalem miejskim. Byl zatrudniony fotograf (psia kasa) który miał 300d. Wziąłem do ręki i powiedziałem "to jest to" - wtedy jeszcze całkowity laik byłem.
Potem on odszedl. Ja kupilem 350d i zacząłem focic wydarzenia w mieście. Jak się okazało wychodzi mi całkiem nieźle.
Póki co kasa niezbyt fajna ale nadrabiam pasjąUdało mi się sprzedać raz fotki do hamerykańskiej gazety oraz do Dziennika Polskiego.
I tu zaczęła się moja nowa pasja - i przegladanie testów i godziny na CanonBoard![]()
PORTAL >> http://www.tarnow.net.pl/
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Jaka komercja!? Prawdziwy artysta Nigdy nie myśli o komercji!!
Przez Was Wyspiański, nie mówiąć o Witkacym, w grobie się przewraca!!!
Powinniście żywić się samym chlebem i wodą osczędzając na aparat, kary pamięci, filmy i odbitki! Tak aby, idąc za Norwidem, drugie pokolenie przypomniało sobie Was i o Was pieśni spiewalo!
Wiem, poniosło mnie.Nie gniewajcie się Bracia Artysci![]()
znajomości
jak znasz ludzi to masz robote no i musisz coś kumać
jak coś kumasz poznajesz następnych
jak znasz następnych masz roboty jeszcze wiecej i jeszcze więcej kumasz (to sie nazywa doświadczenie)
jak masz doświadczenie to znaczy ze już kumasz wiele
jak kumasz wiele to już ludzie ciebie znajdują
Namiot to sobie możesz zrobić samZamieszczone przez Il fuoco
A ten stolik to jest za mały.
Namiot zrobisz sobie z kawałka fizeliny jak ci bardzo potrzebny a stolik z pleksi białej
Oba narzędzia służą, do czego innego.
A narzedzie 'Edytuj' na tym forum sluzy do pisania kilku postow w jednym zamiast nabijania sobie postow jeden po drugimZamieszczone przez bartus
.
(Moderatorzy moga latwiej bo maja opcje 'merge' dla dowolnej ilosci postow a nawet watkow... ale po co denerwowac i marnowac czas moderatorow)
Jedyne komercyjne działanie z mojej strony to kalendarze firmowe, które wydajemy od dwóch lat. Razem z kolegami focimy i wybieramy potem 12 fotek do kalendarza. My nie bierzemyz a to kasy, dla nas to zabawa i satysfakcja, że gdy klienci dostaną kalendarze, będą one unikalne. Teraz mamy pracujemy spokojnie nad projektem 2007. Szukam do niego mało znanych zabytków architektóry polskiej.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
o i to sie nazywa psucie rynkuZamieszczone przez Mac
darmowa komercja
potem klijent bedzie chciał inne foty i przyzwyczajony do "zadarmo"
bedzie oczekiwał tego samego
miejmy nadzieje ze się mylę
No nieco się pomyliłeś, kalendarze tworzymy na użytek naszej firmy i dla naszych klientów. Dla nas to dobra zabawa i promocja siebie.Zamieszczone przez bartus
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Najważniejszymi i najsmutniejszymi punktami umowy są Review'erzy... Przegladają zdjęcia i dopuszczaja je lub nie.. Ich decyzja jest ostateczna i nieodwracalna.. Odrzucili mi zdjęcie które weszło do finału konkursu Canona z powodu szumów. wstawiłem jeszcze raz to samo zdjęcie i przeszło. Zwracają dużą uwage na ich jakość.. Nie mogą mieć za wysokich szumów, artefaktów.. No i muszą mieć "commercial value"![]()
Heh, ja mam podobny problem z airliners.net. Ostatnio odrzucili mi to:Zamieszczone przez Routlaw
(ta sama, którą chwaliłem się w galeriach, wrzucałem full-size itp.) z powodu... "not properly centered". Dlatego odpuściłem sobie airliners, będę szukał jakiejś innej galerii. Niestety ciężko znaleźć "złoty środek", np. na airfoto selekcja jest jak dla mnie trochę za słaba![]()