Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: przesiadka z Oly na C 7d

Coś już napisał

Domyślnie

Przyznaje ze naleze do osob ktore promuja FF i rozumiem ze APSC ma swoje plusy(jak dla mnie niektore obiektywy sa tylko pod Apsc)ale 7D ma juz swoje lata i uzywki wciaz wysoko stoja i dla mnie to powoduje ze (uwaga wg mnie)nie jest wart kupna

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esthom Zobacz posta
    jest Canon 7D... i od razu mam pytanie: czy pasy w cieniach przy powiększeniach obrazu 1:1 są normalne? w Oly czegoś takiego nie było, nie wiem czy to kwestia matrycy. Monitor jest ok, sprawdzałem. Zdjęcia na różnych obiektywach dają ten sam efekt.
    A jestes pewien, ze to nie banding? Lubi pojawiac sie na wysokim iso.

Wysłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubert12125 Zobacz posta
    ... Z dobrymi obiektywami kazdy aparat da ci duzo radosci
    ... ale 7D ma juz swoje lata i uzywki wciaz wysoko stoja i dla mnie to powoduje ze (uwaga wg mnie)nie jest wart kupna
    ad.1.Oczywiscie, ale nie kazdy potrafi je tak samo wykorzystac. Natomias uwaga moja byla po to, aby podkreslic fakt, ze matryca w 7D ze wzgledu na swoja gestosc, dla obiektywow jest bardziej wymagajaca.
    ad.2. a moze dlatego wysoko stoja ze warte sa kupna?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    ad.1.Oczywiscie, ale nie kazdy potrafi je tak samo wykorzystac. Natomias uwaga moja byla po to, aby podkreslic fakt, ze matryca w 7D ze wzgledu na swoja gestosc, dla obiektywow jest bardziej wymagajaca.
    ad.2. a moze dlatego wysoko stoja ze warte sa kupna?
    Nikon D700 i Canon 5d II wciaz stoja potwornie wysoko czy to znaczy ze na dzien dzisiejszy sa warte kupna?

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nikon D700 i Canon 5d II wciaz stoja potwornie wysoko czy to znaczy ze na dzien dzisiejszy sa warte kupna?
    Tak, sa warte.

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

7D ma juz swoje lata i uzywki wciaz wysoko stoja i dla mnie to powoduje ze (uwaga wg mnie)nie jest wart kupna
    Tak dla Ciebie. Według mnie, to wciąż dobra puszka. Póki, co wypadająca najlepiej ze wszystkich APS-C. W szczególności, kiedy w pełni wykorzystasz oferowane Ci dobrodziejstwa.

Tak są warte zakupu. Najważniejsze są wymagania. Jeżeli FF daje świetny obrazek, a nie ma dobrego AF to wolę kupić 7D, bo taki jest mój styl fotografowania. Gdybym lubił robić portrety czy bardziej wciągnął się w krajobraz to może i by mi 5d2 przeszła przez myśl.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Straszny ten wątek - Jak bym stał przed zakupem aparatu, to po przeczytaniu powyższych postów kupiłbym chyba lodówkę. Wszystko jest kwestią tego co jest komu potrzebne, jak można porównywać aparaty z zupełnie różnych przedziałów - najbardziej pasuje D700 bo najbliżej mu do tego co w 5D i 7D - tylko cena trochę inna.
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów