Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: przesiadka z Oly na C 7d

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Nie zrozum mnie źle esthom.
    Trochę nie rozumiem Twojego pytania, co o tym ktoś sądzi. Podałeś konkretny plan, co potrzebujesz od sprzętu i co byś kupił w związku z tym. Jeśli masz kosiorę to kup 28mm lub 35mm f/2, 50mm 1.4, 70-200 2.8 i do tego puchę.
    Zarówno 60D jak i 7D będzie dobre.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esthom Zobacz posta
    Przeglądając porównania puszek canona na dpreview zauważyłem, że AF w 60D jest wyjątkowo zbliżony do tego w 7D.
    Nie jest. To zupełnie inne układy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jest Canon 7D... i od razu mam pytanie: czy pasy w cieniach przy powiększeniach obrazu 1:1 są normalne? w Oly czegoś takiego nie było, nie wiem czy to kwestia matrycy. Monitor jest ok, sprawdzałem. Zdjęcia na różnych obiektywach dają ten sam efekt.

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esthom Zobacz posta
    jest Canon 7D... i od razu mam pytanie: czy pasy w cieniach przy powiększeniach obrazu 1:1 są normalne? w Oly czegoś takiego nie było, nie wiem czy to kwestia matrycy. Monitor jest ok, sprawdzałem. Zdjęcia na różnych obiektywach dają ten sam efekt.
    Używka czy nówka? Podaj link do zdjęcia. Bo w harrego pottera bawić się już nie chce.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Coś już napisał

Domyślnie

Jak dla mnie wydawanie duzych pieniedzy na 7D to nieporozumienie.Albo tania APSC albo 5D(1 wersja jest do kupienia za jakies 2.5-3 tys)a reszte wydac na obiektywy

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubert12125 Zobacz posta
    Jak dla mnie wydawanie duzych pieniedzy na 7D to nieporozumienie.Albo tania APSC albo 5D(1 wersja jest do kupienia za jakies 2.5-3 tys)a reszte wydac na obiektywy
    A ja tam wolalem wybrac 7D ze wzgledu na AF, aparat ten z dobrymi obiektywami daje sporo radosci.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    A ja tam wolalem wybrac 7D ze wzgledu na AF, aparat ten z dobrymi obiektywami daje sporo radosci.
    To zalezy czemu ten aparat ma sluzyc,nie neguje go ale majac takie pieniadze do wydania przeznaczylbym je na cos innego
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Z dobrymi obiektywami kazdy aparat da ci duzo radosci
    Ostatnio edytowane przez hubert12125 ; 07-03-2012 o 16:04 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Każdy ma swoje potrzeby i nieporozumienie wynika z braku chęci zrozumienia potrzeb innych. Mam 5Dmk2 i do tej pory mi wystarczał znakomicie, niestety teraz mój syn zrobił się bardzo ruchliwy i AF nie wyrabia. Dlatego też 7D chętnie bym przygarnął - tylko po co amatorowi dwie puszki
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Z dobrymi obiektywami kazdy aparat da ci duzo radosci
    Nie jeśli ten aparat stawia jakieś istotne przeszkody do tej radości, np mało fps albo słaby AF.
    Ostatnio edytowane przez Roy P ; 07-03-2012 o 16:15 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

przepraszam za zamieszanie, jednak to monitor nie dawał rady (mam matrycę TN, chyba zamienię na IPS, lepsze to od PVA? - to chyba temat na inny wątek )

co do 7d, oczywiście robię portrety i akty, ale kilka razy w roku jeżdżę na zawody dogfrisbee, do tej pory na olympusie wybierałem 5 zdjęć z 300 zrobionych!!! (do tego i tak musiałem wyostrzać poważnie), dlatego wolałem wybrać 7d, którym zrobię fajny portret a i AF pozwoli mi na szaleństwo z psiakami...

7d to puszka dla bardzo wymagającego fotoamatora, lub pół-profesjonalisty (weekendowego estety), ma wszystko na czym mi zależy, a w porównaniu do mojego starego Oly to jakość obrazka jest powalająca, tak więc przesiadłem się z Tico na nowego Merca, nie potrzebuję Astona Martina...

możecie zacytować powyższą wypowiedź jak za 3 lata i tak kupie 5tkę

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Każdy ma swoje potrzeby i nieporozumienie wynika z braku chęci zrozumienia potrzeb innych. Mam 5Dmk2 i do tej pory mi wystarczał znakomicie, niestety teraz mój syn zrobił się bardzo ruchliwy i AF nie wyrabia. Dlatego też 7D chętnie bym przygarnął - tylko po co amatorowi dwie puszki

Nie jeśli ten aparat stawia jakieś istotne przeszkody do tej radości, np mało fps albo słaby AF.
    No właśnie - popieram całkowicie.
    Niestety, nie wszyscy to rozumieją próbując "promować" "magię" FF

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów