Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: 20D z 17-85 - brać czy nie brać?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stolp

Domyślnie 20D z 17-85 - brać czy nie brać?

Witam,

W związku ze zmianą mojej poczciwej D70-tki na 20D mam małe pytanko, czy warto go brać w zestawie z 17-85 czy może lepiej wybrać jakiś inny szeroki standard? Szukam czegoś co zastąpiło by mi mojego 18-70DX.

Nie znalazłem nigdzie konkretnych opinii o tym 17-85, a czasu mam niewiele bo aukcja się kończy za parę dni...
    Pozdrawiam.....

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

obawiam sie ze kita z nikona Ci nic nie zastapi w canonie

http://www.photozone.de/8Reviews/len...6_is/index.htm
    kiszka

sv
    Guest

Domyślnie

kup raczej gole body i tamrona 28-75.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to ja zaczne.
    Sam osobiscie tego obiektywu nie posiadam, ale poniewaz czytam to forum od jakiegos czasu, pozwole sobie odradzic ten obiektyw. Z tego co czytalem to malo kto byl z niego zadowolony i sporo osob z tego forum sie go pozbylo. Niech sami najlepiej Ci napisza dlaczego. Z tego co pamietam obiektyw mocno mydli. Szkoda, zebys byl niezadowolony z nowej puszki przez kiepski obiektyw.

Niestety Canon nie ma takich dobrych obiektywow pod EF-S czyli na bagnet z cropem 1,6 jak Nikon (mam ty na mysli fajne zakresy ogniskowych i dobry wskaznik cena-jakosc). Proponuje wybrac cos innego. Poniewaz mozliwe ze juz za 2 - 3 lata Canon bedzie oferowal FF w przystepnej cenie, zastnow sie czy chcesz inwestowac w szkla pod cropa (ja naprzyklad chce inwestowac).

Nakoniec dodam, ze skoro masz swoja D70 i nie amsz noza na gardle, moze warto jeszcze ciut zaczekac. Mozliwe, ze w ciagu miesiaca Canon zaprezentuje nowa puszke, wtedy stare beda tnasze (20D) i bedzie wiekszy wybor. Tak czy owak, nie ma sie co spieszyc raczej

Co do wyboru szkla wszyscy chwala sobie 17-40L, czesc chwali sobie sigme 17-50/2.8, choc raczej ze wzgledu na jasnosc i stosunek jakosc/cena niz za sama jakosc zdjec. SIgma ma teraz wypuscic wlasnie 17-70mm F2.8-4.5 co jest bardzi ciekawa alternatywa dla owego wspomnianego przez Ciebie Nikkora. Reszte napisze jak bedziesz mial jakies konkretne pytania.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Xantos
    Witam,

W związku ze zmianą mojej poczciwej D70-tki na 20D mam małe pytanko, czy warto go brać w zestawie z 17-85 czy może lepiej wybrać jakiś inny szeroki standard? Szukam czegoś co zastąpiło by mi mojego 18-70DX.

Nie znalazłem nigdzie konkretnych opinii o tym 17-85, a czasu mam niewiele bo aukcja się kończy za parę dni...
    spróbuj przejściówki i zostaw szkło od Nikona...

swoją drogą ciekaw jestem, czy ktoś tego próbował...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid
    Mozliwe, ze w ciagu miesiaca Canon zaprezentuje nowa puszke, wtedy stare beda tnasze (20D) i bedzie wiekszy wybor. Tak czy owak, nie ma sie co spieszyc raczej
    To że pojawi się coś na PMA to nie znaczy, że znajdzie się automatycznie w sklepach, tym bardziej w P[r]L. Zwykle trzeba jeszcze poczekać kilka miesięcy, czyli wiosna-wakacje najwcześniej...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stolp

Domyślnie

Qrcze, więc to co pobieżnie wyczytałem się niestety potwierdza

Po namyśle celuję : Tamron 28-75 i do czasu kiedy nie uzbieram na 17-40 (a to trochę potrwa ponieważ priorytetem będzie u mnie 70-200) kupię dodatkowo zapchajdziurę 18-55.
    Pozdrawiam.....

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

18-55 jako zapchajdziura nie jest taki zly przynajmniej prawie za darmo, wiec nie ma sie szczypac, a zdjecie da sie tym zrobic, nawet niezle A 70-200 chesz Sigme czy Canona, a jak Canona to z IS czy bez IS? Z ciekawosci pytam. Aha no i pochwal sie jeszcze co najczesciej focisz

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stolp

Domyślnie

A więc tak :
    Podastawą jest u mnie tele, potem UW środek jest mniej ważny. Moje ulubione ogniskowe to 200-300mm. Więc planuję kupić 70-200 Canona +ew jakiś TC 1,4 czy 1,7. Co do światła to najchętniej f/2,8 + IS ale czuję ,że fundusze mnie ograniczą i kupię f/4.

Jest jeszcze opcja ,że na jakiś czas kupię chwalonego ostatnio 75-300 IS (czy 70-300IS) i będę ciułał na 100-400L f/5,6 który z tego co mi się obiło to chodzi po 5-6kPLN.

Zobaczymy...
    Pozdrawiam.....

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stolp

Domyślnie

A tu przed przed przedwczorajsza kaczucha

Pozdrawiam.....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów