Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: World Press Photo

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    ...
    Taaa, a jak w 89 wygrała Polka to oczywiście dlatego, że była naj naj naj i wtedy to było wszystko sprawiedliwe, prawda?
    Kurcze, szukam tej polki co wygrała, ale w wiki jakieś braki są najwidoczniej:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/World_Press_Photo

Natomiast pod tym linkiem można liznąć troszkę historii, żeby było widać o czym my w ogóle rozmawiamy (jakoś mało w tym PhotoShopa)
    http://www.tuxboard.com/winners-worl...illeure-photo/

Allxages: nie myl Mozarta z rock'n'rollem bo dobrze powinieneś zdawać sobie sprawę iż zwyciężają fotografie z zajść najbardziej spektakularnych (czego przykładem niech będzie powyższy link) czy to się Tobie, janmarowi czy mi podoba czy też nie.

Pozdrawiam
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Nie piszę tego bez takiej myśli że: trudno ,naprawdę trudno przy dzisiejszym "opatrzeniu" fotek .pokazać taką żeby naprawdę poruszyła,zachwyciła..,a konkursy maja pewnie bardziej złożone cele niż propagowanie dobrej fotografii...
    Skoro w WPP nie propagują , to gdzie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nagrody główne to raczej powalające nie są (ani ta ani ubiegłoroczna), na na znanym portalu podpadają pod "brak impaktu" , w zeszłym roku o ile dobrze pamiętam podobała mi się seria b/w z jakiegoś ogarniętego narkotykami kraju i kilka "przyrodniczych", zdjęcia Gudzowatego również mi się podobają.
    Obróbka fotografii nie polega wymazaniu czy doklejeniu czegoś do zdjęcia, ani na ustawianiu modelki to raczej prasowi mają takie problemy - a to nogi, a to ptaki, może stąd ten pogląd ze jak ktoś zdjęcia obrabia to zamienia w krajobrazie polskie czerwone na holenderki - to nie na tym polega . Warto przeczytać regulamin bo mz (skromnym) zakres ingerencji zgodny z regulaminem jest spory i podpada pod obróbkę tak jak ja tą obróbkę rozumiem.
    Oczywiście pomieszałem lata:
    2009, Marco Vernaschi, 1st prize, General News stories - to mi się podobało
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 12-02-2012 o 23:11
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Teraz Ty łatwo oceniasz mnie,przecież ja o zdjęciach nie o Tobie zdanie wyrażam.
    Nie. Wyrażasz zdanie o fotografie, o konkretnej osobie. Zarzucasz mu kłamstwo w podpisie zdjęcia. Nie ma to związku ze zdjęciem.
    I ja odnoszę się do tego. Zresztą nie chodzi tutaj o Twoją osobę, tylko o całość takiego oceniania, przez Ciebie, przeze mnie czy kogokolwiek. Nie było nas na miejscu. Nie znamy wszystkich szczegółów. Więc nie oczerniajmy kogoś nie wiedząc co i jak. Kropka.

Cytat Zamieszczone przez jacek_73
    Kurcze, szukam tej polki co wygrała, ale w wiki jakieś braki są najwidoczniej:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/World_Press_Photo
    Ale ja o Miss World mówiłem, a nie o World Press Photo. Przecież do Twojej wypowiedzi o Miss się odnosiłem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Skoro w WPP nie propagują , to gdzie
    Gdzie jest świat idealny ....IMHO strasznie sie wszystko skomercjalizowało.Wszystko się dzieje wokół nas : żeby osiagnąć jakiś cel.żeby się opłaciło, żeby ...itd.
    Głównym spiritus movens wszechrzeczy stały się pieniądze.Sponsor płaci bo..
    Konkurs też ktoś funduje..Czas i działanie po to aby się po prostu zachwycić pozostał właściwy szaleńcom,dzieciom i emerytom.Reszta wiruje w tańcu komercji..
    Sukces ,pieniądze..
    Ale Whitney osiągnęła sukces ,Marilyn Monroe.,Greta Garbo, Maria Schneider,Violetta V. też. Michael Jackson,John Lennon , Jim Hendrix, K Cobain , J Morrison ,Amy W. długo można tak wymieniać na puszczy.
    Nie wiem czy stety czy niestety ale walić się ten świat złudzeń na naszych oczach zaczyna.....
    Gdzie ...pytasz ? Najlepiej i jedynie próbować w sobie szukać.Jak wszyscy znajdziemy to i szukanie się skończy

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Allxages: nie myl Mozarta z rock'n'rollem bo dobrze powinieneś zdawać sobie sprawę iż zwyciężają fotografie z zajść najbardziej spektakularnych (czego przykładem niech będzie powyższy link) czy to się Tobie, janmarowi czy mi podoba czy też nie.
    Oczywiście. Ale to się odnosi do wszystkiego. Najwięcej osób ogląda wiadomości w telewizji...jak coś się dzieje niecodziennego

Aczkolwiek akurat w WPP sporo wygrywa zdjęć, które są ponadczasowe i mogłyby wygrać i 3 lata temu i za 5 lat. Ot choćby to Rugby, czy zdjęcia Gudzowatego jako przykład...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Więc nie oczerniajmy kogoś nie wiedząc co i jak.
    Coś niecoś wiem .Było wczoraj w TV.Ale nie pisz już o mnie proszę.Naprawdę mi to robi dyskomfort i odbiera ochotę do pisania w tym wątku..

Domyślnie

No to napisz co było w TV. Ja nie mam telewizora. Będzie łatwiej rozmawiać, jak obie strony będą wiedziały co i jak

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    ...
    Ale ja o Miss World mówiłem, a nie o World Press Photo. Przecież do Twojej wypowiedzi o Miss się odnosiłem
    A to zmienia postać rzeczy :-) Wiesz w '89 roku w Polsce sporo się działo to i polka Miss World została...to oczywiste przecież.

Zdjęcia jak najbardziej są ponadczasowe i porównałbym je do dobrego wina...im starsze tym lepsze. Może dlatego ostatnie kilka edycji wydaje się odstawać poziomem merytorycznym. Cóż. Pożyjemy jeszcze z 10 lat to ocenimy
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Dla mnie ten konkurs jest co najmniej nieco dziwny jakiś. Brakuje wyboru zdjęcia roku przez internautów. Jest tak dlatego, że wtedy mielibyśmy wgląd na wszystkie zdjęcia nadesłane na konkurs. Do Oskarda znamy przynajmniej nominacje, do konkursów muzycznych itd. Ciekawym kto zasiada w jury w poszczególnych kategoriach. W takim „Tańcu z Gwiazdami” czy nagrodzie Nobla wiadomo „za co” a tu tylko kto bez komentarza.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów