Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 60

Wątek: World Press Photo

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Wreszcie ktoś na forum z kim można pogadać

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatamorgana Zobacz posta
    Zdjęcie Gudzowatego z poprzedniej edycji z zawodów biedoty w golfa w Indiach bodajże, jest ciemne jak cholera po bokach, ale co to ma do rzeczy, skoro ujęcie zostało docenione a nie ilość światła bokami?
    Akurat winieta jest jednym ze środków wyrazu ahtystycznego i najczęściej powstaje w postprocesie właśnie ;-)
    Chyba że zdjęcia o których mówisz zostały zrobione obiektywem cropowym na matrycy pełnoklatkowej. Nie wiem czym robi zdjęcia, w zasadzie mnie to nie interesuje, ale efekt tilt-shift też na moje niewprawne oko wygląda jakby miał pochodzenie software-owe.
    Nie twierdzę że te zdjęcia są złe (wręcz przeciwnie), ale ich charakter to także zasługa obróbki.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Gudzowaty robi na dużym obrazku

Uzależniony

Domyślnie

Zestawienie archiwalne wg. narodowosci polskiej.

http://www.archive.worldpressphoto.o...onality/Poland

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Reportaż? Raczej aranż.Zdjęcie z pierwszą nagrodą opisane jest jako "Najlepsza fotografia przedstawia kobietę obejmującą rannego krewnego "
    Nie bardzo.Kobieta ma na dłoniach gumowe rękawiczki.Prawdopodobnie pracownica medyczna IMHO.
    Mecz rugby, przy tym świetle...
    Historia zdjęć reportażowych ugina się od takich "bohaterskich ujęć." Komercja zniszczyła już dawno reportaż i romantyzm reportera bohatera doszczętnie.To se ne vrati.
    Jestem bardzo sceptycznie nastawiony do współczesnych zdjęć reporterskich...

Oczywiście nie zamierzam z tego powodu z kimkolwiek tu się spierać czy polemizować.To moja subiektywna opinia.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Reportaż? Raczej aranż.Zdjęcie z pierwszą nagrodą opisane jest jako "Najlepsza fotografia przedstawia kobietę obejmującą rannego krewnego "
    Nie bardzo.Kobieta ma na dłoniach gumowe rękawiczki.Prawdopodobnie pracownica medyczna IMHO.
    Przecież oni tam są wszyscy krewnymi.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gerbil Zobacz posta
    A Filip Ćwik to kto i skąd? Ludzie, wysilcie się i przynajmniej sprawdzajcie, co linkujecie... Już nie mówię, żeby się nie wypowiadać bez sensu.

Edit:

No już allxages mnie uprzedził.
    Pozdrawiam
    A co nie tak w tych linkowaniach ?
    Może jakiś inny przykład kolega zapoda.

Odnośnie tego wysilenia ;-)
    Bo wypowiadać się tak bez sensu, jest naprawde bez sensu, z tym sie zgodzę.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

...To moja subiektywna opinia.
    To jest dokładnie tak samo jak z wyborami Miss World. Wszystkie dziewczęta są piękne ale zwycięża polityczna poprawność. W zeszłym roku zwyciężył portret afgańskiej dziewczyny (a bardzo przypominał mi inny portret innej afgańskiej dziewczyny)...bo tak. Dyskryminacja kobiet w Afganistanie to bardzo dobry temat i ważny zarazem w oczach opinii publicznej.

EDIT: a drugie czy trzecie miejsce to nie to samo co zwycięstwo, a Smoleńsk nie leży chyba w Polsce ...i nie mamy kompleksów
    Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 12-02-2012 o 19:32
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Mecz rugby, przy tym świetle...
    Historia zdjęć reportażowych ugina się od takich "bohaterskich ujęć." Komercja zniszczyła już dawno reportaż i romantyzm reportera bohatera doszczętnie.To se ne vrati.
    Jestem bardzo sceptycznie nastawiony do współczesnych zdjęć reporterskich...
    Jestem pod wrażeniem tak łatwego osądzania pracy innych. Rękawiczki mogły być tam z miliona powodów, a najprościej po prostu ocenić zdjęcie jako manipulacje. Rugby? Nie wiem co jest nie tak z tym światłem. Bo to normalne światło i nie raz widziałem boiska z takim światłem.

Oczywiście, że czasami zdarzają się manipulacje itd. Niektóre wychodzą na jaw, jak Tomaszewskiego czy wycinania stopy z kadru przez Ukraińca.
    Ale znając trud tworzenia reportaży w takich miejscach, w jakich większość powstaje, to spekulacje i zakładanie z góry o oszustwo i manipulacje jest zwyczajnie nie fair. Bo na jakiej podstawie?
    Trąci mi to typową domeną Polaków, którzy z definicji muszą wszystko negować. Trochę też mi to przypomina nagonkę na Kevina Cartera po otrzymaniu Pulitzera.

Bardzo niefajnie. I bardzo niesprawiedliwie.

Cytat Zamieszczone przez jacek_73
    To jest dokładnie tak samo jak z wyborami Miss World. Wszystkie dziewczęta są piękne ale zwycięża polityczna poprawność. W zeszłym roku zwyciężył portret afgańskiej dziewczyny (a bardzo przypominał mi inny portret innej afgańskiej dziewczyny)...bo tak. Dyskryminacja kobiet w Afganistanie to bardzo dobry temat i ważny zarazem w oczach opinii publicznej.
    Taaa, a jak w 89 wygrała Polka to oczywiście dlatego, że była naj naj naj i wtedy to było wszystko sprawiedliwe, prawda?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Jestem pod wrażeniem tak łatwego osądzania pracy innych. Rękawiczki mogły być tam z miliona powodów,......Bardzo niefajnie. I bardzo niesprawiedliwie.
    Teraz Ty łatwo oceniasz mnie,przecież ja o zdjęciach nie o Tobie zdanie wyrażam.Przeciez wątek o zdjęciach jest.Lepiej oceniajmy zdjęcia a nie siebie nawzajem, proponuję.Ty masz swoja wiedzę i opinię ja swoją i nic na to nie poradzimy..Róbmy swoje i piszmy swoje,ale nie o sobie.Tego sobie zdecydowanie nie życzę.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów