Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Wątek: World Press Photo

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Widzisz ,od milionów lat przez istnienie całe człowieka na ziemi ,nie było częściej plagiatowanego widoku.
    Kobieta [matka,żona ,obca]pochylona w geście bólu,żalu nad ciałem młodego mężczyzny.Ginęli Ci piękni młodzi mężczyżni od pazurów dinozaurów,pięści neandertalczyków kłów tygrysich ,mieczy rzymskich,toporów krzyżowców itp.
    Zawsze płatni rzemieślnicy sztuki jak Carawaggio w Piecie jak p.Riefenstahl w IIIej rzeszy pokazywali odpowiednio do potrzeb na zamówienie władzy ten sam obrazek.
    Kobieta nad ciałem młodego mężczyzny pochylona.Czy to żołnierz wermachtu czy obrońca Helu,Kurd,Talib...Tak zawsze opłakują kobiety swych mężczyzn.Niekoniecznie przecież krewnych.Do współczucia nie są niezbędne więzy rodzinne.
    Czemu to służy?
    Ano dalszym tragediom.Te obrazy mówią:Patrzcie co Ci żli [wstaw sobie wroga]
    robią.Jak cierpią nasze kobiety,obrońmy je ..i rusza następny rozdział dziejów.
    Następni młodzi [jakże naiwni] ruszają na wroga tak samo chętnie jak Ty na mnie skoczyłeś mój młody piękny allxagesie.[Bez urazy proszę]
    Dlatego twierdzę że zdjęcie to dla mnie powtarza wyeksploatowany do granic stereotyp propagandowy i nie jest w mojej ocenie warte tytułu jaki otrzymało.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 15-02-2012 o 16:28

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

To czy jest warte czy nie - to jest już kwestia na dyskusję. Ja tylko broniłem kwestii gumowych rękawiczek ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Rozwiąż tą zagadkę sobie sam.U mnie nie zarobiłeś na pomoc w tej kwestii...Sorry.
    Dla znawcy reportażu nie problem a leniwego wspierał nie będę.
    Ale uczciwie proszę, mamy czas ,to nie takie pilne czy ważne.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    No on też ma cały warsztat....tragarzy
    A co ........ stać go na to :wink:
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Smile

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No to nieźle - do repo to tak średnio "mobilnie" ale każdy ma swój warsztat .
    e tam ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viqy Zobacz posta
    e tam ...

A to z ręki tym robi?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A to z ręki tym robi?
    Ojoj. Jesteś taki drobiazgowy - może statyw nie zmieścił się autorowi zdjęcia w kadrze
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Widzisz ,od milionów lat przez istnienie całe człowieka na ziemi ,nie było częściej plagiatowanego widoku.
    Kobieta [matka,żona ,obca]pochylona w geście bólu,żalu nad ciałem młodego mężczyzny.Ginęli Ci piękni młodzi mężczyżni od pazurów dinozaurów,pięści neandertalczyków kłów tygrysich ,mieczy rzymskich,toporów krzyżowców itp.
    Zawsze płatni rzemieślnicy sztuki jak Carawaggio w Piecie jak p.Riefenstahl w IIIej rzeszy pokazywali odpowiednio do potrzeb na zamówienie władzy ten sam obrazek.
    Kobieta nad ciałem młodego mężczyzny pochylona.Czy to żołnierz wermachtu czy obrońca Helu,Kurd,Talib...Tak zawsze opłakują kobiety swych mężczyzn.Niekoniecznie przecież krewnych.Do współczucia nie są niezbędne więzy rodzinne.
    Czemu to służy?
    Ano dalszym tragediom.Te obrazy mówią:Patrzcie co Ci żli [wstaw sobie wroga]
    robią.Jak cierpią nasze kobiety,obrońmy je ..i rusza następny rozdział dziejów.
    Następni młodzi [jakże naiwni] ruszają na wroga tak samo chętnie jak Ty na mnie skoczyłeś mój młody piękny allxagesie.[Bez urazy proszę]
    Dlatego twierdzę że zdjęcie to dla mnie powtarza wyeksploatowany do granic stereotyp propagandowy i nie jest w mojej ocenie warte tytułu jaki otrzymało.

Pozwolę się nie zgodzić. Tu według mnie nie ma porównania do propagandy chociażby III rzeszy; w przypadku Riefenstahl cel propagandy był jasny, natomiast jaki cel ma np Nachtwey fotografując konflikt w Sudanie w 2004 roku? Czy miał na celu wywołanie w Tutsi chęci odwetu na Hutu kiedy fotografował ludobójstwo w Rwandzie w 1994 roku? Według mnie nie. Zdjęcie jest początkiem do tego żeby bliżej się przyjrzeć, poznać historie, samemu wyrobić zdanie na dany temat. Po czyjej stronie stał James fotografując Palestyńczyków rzucających butelkami z benzyną w Izraelczyków, czy przez te zdjęcia opowiedział się po stronie Palestyny; obwinił Izrael za obronę granic, czy niedobry podział tych granic przez ONZ. Zdjęcia bez historii to tylko zdjęcia. Mnie zastanawia zdjęcie z 2004 roku nie w ramach stereotypu propagandowego a raczej zadaje pytanie : Czemu Ci ludzie są w takiej sytuacji, dlaczego są w szpitalu , o jaki konflikt chodzi, dlatego te zdjęcia mają jakąś moc.......może akurat te bo zdjęcia z basenu, wyścigów w Meksyku, czy meczów rugby raczej nie mówią mi nic po za tym że mogą się podobać lub nie, ale pewnie każdy w WPP znajdzie coś dla siebie
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Domyślnie

Ktos tu wspomnial o glosowaniu internautow, oczywiscie mozna, ale co to bedzie mialo wspolnego z jakas sensowna ocena zdjecia?...czy w takim przypadku na pewno wygra najlepsze? Nie, wygra to ktorego autor bedzie w stanie zmobilizowac najwieksz liczbe duszyczek, ktore oddadza na niego glos - czyli cos co przerabiamy cyklicznie w naszej polityce.
    Ostatnio edytowane przez Jerzy M ; 28-02-2012 o 21:11

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Przykład mamy w Polsce...Newsreportaż...zostało jeszcze BZWBK i Grand Press Photo

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów