Widzisz ,od milionów lat przez istnienie całe człowieka na ziemi ,nie było częściej plagiatowanego widoku.
Kobieta [matka,żona ,obca]pochylona w geście bólu,żalu nad ciałem młodego mężczyzny.Ginęli Ci piękni młodzi mężczyżni od pazurów dinozaurów,pięści neandertalczyków kłów tygrysich ,mieczy rzymskich,toporów krzyżowców itp.
Zawsze płatni rzemieślnicy sztuki jak Carawaggio w Piecie jak p.Riefenstahl w IIIej rzeszy pokazywali odpowiednio do potrzeb na zamówienie władzy ten sam obrazek.
Kobieta nad ciałem młodego mężczyzny pochylona.Czy to żołnierz wermachtu czy obrońca Helu,Kurd,Talib...Tak zawsze opłakują kobiety swych mężczyzn.Niekoniecznie przecież krewnych.Do współczucia nie są niezbędne więzy rodzinne.
Czemu to służy?
Ano dalszym tragediom.Te obrazy mówią:Patrzcie co Ci żli [wstaw sobie wroga]
robią.Jak cierpią nasze kobiety,obrońmy je ..i rusza następny rozdział dziejów.
Następni młodzi [jakże naiwni] ruszają na wroga tak samo chętnie jak Ty na mnie skoczyłeś mój młody piękny allxagesie.[Bez urazy proszę]
Dlatego twierdzę że zdjęcie to dla mnie powtarza wyeksploatowany do granic stereotyp propagandowy i nie jest w mojej ocenie warte tytułu jaki otrzymało.