Zestawienie archiwalne wg. narodowosci polskiej.
http://www.archive.worldpressphoto.o...onality/Poland
Zestawienie archiwalne wg. narodowosci polskiej.
http://www.archive.worldpressphoto.o...onality/Poland
Ano właśnie...
Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.:smile:
3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty
No przeciez masa zdjec wygrala co byla wykonana w Polsce. Rok temu reportaz Filipa, jakos 3 lata temu Rafal pokazal warszawski cyrk.
Co Wy tak na kompleksach?![]()
Ostatnio edytowane przez allxages ; 12-02-2012 o 13:08
Ja tam nie wiem. Ja moze sie nie nadaje tutaj, ale uwazam ze WPP zawsze utrzymuje bardzo wysoki poziom, tak i w tym roku. Wiekszosc zdjec uwazam za genialne![]()
Nagrody główne to raczej powalające nie są (ani ta ani ubiegłoroczna), na na znanym portalu podpadają pod "brak impaktu", w zeszłym roku o ile dobrze pamiętam podobała mi się seria b/w z jakiegoś ogarniętego narkotykami kraju i kilka "przyrodniczych", zdjęcia Gudzowatego również mi się podobają.
Obróbka fotografii nie polega wymazaniu czy doklejeniu czegoś do zdjęcia, ani na ustawianiu modelkito raczej prasowi mają takie problemy - a to nogi, a to ptaki, może stąd ten pogląd ze jak ktoś zdjęcia obrabia to zamienia w krajobrazie polskie czerwone na holenderki - to nie na tym polega
. Warto przeczytać regulamin bo mz (skromnym) zakres ingerencji zgodny z regulaminem jest spory i podpada pod obróbkę tak jak ja tą obróbkę rozumiem.
Oczywiście pomieszałem lata:
2009, Marco Vernaschi, 1st prize, General News stories - to mi się podobało
Ostatnio edytowane przez jaś ; 12-02-2012 o 23:11
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Gdzie jest świat idealny ....IMHO strasznie sie wszystko skomercjalizowało.Wszystko się dzieje wokół nas : żeby osiagnąć jakiś cel.żeby się opłaciło, żeby ...itd.Skoro w WPP nie propagują , to gdzie
Głównym spiritus movens wszechrzeczy stały się pieniądze.Sponsor płaci bo..
Konkurs też ktoś funduje..Czas i działanie po to aby się po prostu zachwycić pozostał właściwy szaleńcom,dzieciom i emerytom.Reszta wiruje w tańcu komercji..
Sukces ,pieniądze..
Ale Whitney osiągnęła sukces ,Marilyn Monroe.,Greta Garbo, Maria Schneider,Violetta V. też. Michael Jackson,John Lennon , Jim Hendrix, K Cobain , J Morrison ,Amy W. długo można tak wymieniać na puszczy.
Nie wiem czy stety czy niestety ale walić się ten świat złudzeń na naszych oczach zaczyna.....
Gdzie ...pytasz ? Najlepiej i jedynie próbować w sobie szukać.Jak wszyscy znajdziemy to i szukanie się skończy
pozdrawiam
Coś niecoś wiemWięc nie oczerniajmy kogoś nie wiedząc co i jak..Było wczoraj w TV.Ale nie pisz już o mnie proszę.Naprawdę mi to robi dyskomfort i odbiera ochotę do pisania w tym wątku..